Saturday, September 3

GARA-GARA RINDUKAN CHATBOX GB!

Salam aidilfitri buat semua..
 
Harap korang still dapat duit raya.haha..  Bagi yang tak dapat tu,  boleh cuba lagi tahun depan.  Insyallah kalau korang boleh kekalkan kemudaan korang.  Boleh la dapat lagi duit raye yea.

Ini kisah raya ke-4.
Menjadi kebiasaan la,  bila time cuti-cuti nie waktu malam mesti nak menghadap Facebook!..




Tapi malam-malam raya ni siapa yang nak online facebook kan?  Konfem ramai yang pi beraya lagi.  Tengah aku melayan-layan facebook nie sambil jadi stalker-stalker dekat fb kengkawan yang ada,  tiba-tiba aku di sapa oleh beberapa blogger yang memang lama sangat kenai..

Aku rasa korang kenal blogger-blogger nie. Zack Entry, Azureen, Gadis Terbilang, Fadzli, dan Emora Valeria.  Kenal tak?  tak kenal maka tak cinta.  Kalau korang nak kenal sapa,  rajin-rajin la klik link diatas yea.

Dorang nie antara blogger yang terawal la aku kenal masa di Geng Blogger dulu.  Banyak jugak bagi tunjuk ajar nie.  Kalau korang nak tanya pape boleh jugak tanye pada depa nie.  Depa tak kedekut ilmu ehh,  tapi ada yang garang jugak antara dorang tu.  Pandai-pandai la korang yea.

Sebenarnya masa kemunculan Gengblogger dulu, ada Chatbox di Gengblogger.  Dan penghuni-penghuni tetap dan setiap malam ialah depa-depa nie la.  Memang muka dorang jek yang ada.  (Gurau jek).  Dari situ ktorang kenal each other dan boleh dikatakan berkawan sampai sekarang.  Gengblogger actually is a good platform la untuk merapatkan silaturahim.

Tapi lama-kelamaan Chatbox tu dihilangkan, gara-gara ada yang salah gunakan chatbox tuh.  So,ktorang macam lost tempat jugak la nak berborak malam-malam kan.  Macam-macam cara jugak digunakan,  pakai website lain la, sembang dekat YM la dan macam-macam lagi lah.

Banyak sangat dah aku nak bebel ni.  Nak cite semua tak larat korang nak baca nanti.

Al-kisahnya malam ni semua orang dapat berborak setelah sekian lama masing-masing menyepi.  Semua pakat sembang di Facebook.!  Gara-gara rindu nak chatting dekat Gengblogger.  Ini lah akibatnya :


- Klik untuk tumbesaran -

Rasa nak dekat 500 komen dari blogger yang sama.  Berborak la katakan.  Serius tak pernah aku punye wall dapat komen sebanyak macam nie.  Sorang je bukak mulut,  semua sambung.  Begitu la seterusnya sampai masing-masing dah ngantok. 

Kalau ada chatbox Gengblogger tu,  mau sampai ke besok pagi pun tak habis sembang semua.  
 
Anyway,  thanks to GB la sebab dapat kenal-kenal dengan blogger-blogger yang lain dan friendly macam depa nie.

Sekian..dapat jugak modal nak update blog.haha

p/s : korang ada kenalan dari GB yang rapat sampai sekarang?

"FRIENDSHIP IS PRICELESS"

7 comments:

  1. untung la geng dari gengblogger..

    ReplyDelete
  2. selamat hari raye jugak bro.. aku leh online lepas dah 4 hari beraye.. huahua!

    ReplyDelete
  3. pergh.. budak femes dh update blog.. hahahah... dah femes nih bg la sikit duit raya :p

    ReplyDelete
  4. aku tak de pown~ sampai ati ang..xmo kawannnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  5. ahhhhhhhhhhh... AKU SUKE ENTRY NIH. HAHAHAHAHHAHAH

    ReplyDelete

BeSt 4 me: