Sunday, July 4

SEKS : Kanak-kanak 5 tahun pun boleh buat!

Zas! Salam semua..Fuuhh, rase macam tak percaya bila aku tengok game suku akhir Piala Dunia kali nie, tapi kalah dan menang tuh adat la kan? Sekarang dah takde percaya pada nama2 yang gah, sape yang pandai main dan pandai atur strategi, dia la yang akan menang!. Keciwa sekejap melayan bola, aku pun layan plak berita dan cerita-cerita hangat masa sekarang nie. Yelah, nanti kalau tak bace berita, member2 duk la cerita. Kita nie hampeh tak tau nak cerita ape kan? Jadi kena amik pot sikit..Tak banyak, sikit jek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berita hari nie, muka depan lagi! Paper harian metro, rase baru 2 hari lepas aku baca pasal bayi kena buang dekat tong sampah tuh. And then sekarang nie kes laen plak. Budak-budak 5 tahun bai!! Boleh plak dia pratikkan buat 'ehem2' tuh! Nak terbeliak gak mata aku terbaca pasal nie, gile la budak2 zaman sekarang nie, advance melampau! Terlalu banyak sangat kemudahan teknologi, macam nie la jadinye.

Kalau kebiasaan kita dengar yang budak2 kecik nie "ringan-ringan" dengan bapak,abang or datuk dorang. Tapi kali nie laen macam sikit. Dorang sendiri yang buat. Sendiri buat amali bai..Girl dengan girl plak tuh, dah jadi macam 'lesbo" dah budak-budak nie.

Terkantoi dengan mak dorang sebabnye maknye terdengar bunyi ghairah!! Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal berita nie, jum pegi SINI. Tengok la ape yang dorang buat. Selidik punye selidik, sebenarnye budak laki umor 8 tahun duduk rumah sebelah yang mengajar budak bdua nie. 8 tahun bai!! Dah boleh ajar budak2 perempuan tuh.

( gmbar hiasan )

Aku rase ade udang di sebalik megi bila budak laki tuh ajar. Korang bayangkan bila budak2 nie dah sebaya kita yang remaja nie. Dan still duduk rumah bersebelahan, korang rase ape akan jadi bila budak perempuan dan budak laki tuh still ingat apa yang dorang buat masa kecik2 dulu?? Suda confirm2 akan terjebak dua2 nanti kan?

Serius la sekarang nie, mesti kena pantau abis pergerakan anak2 korang tuh, adik2 korang sekali kan. Yelah, tau2 dah belajar buat 'benda2' macam tuh. Cube bayangkan korang pegi bilik adik korang yang perempuan, bukak2 pintu sekali tengok dengan laki lain ngan cium2?? Padahal umor baru nak masuk 9 tahun, kencing pun bercabang lagi..Tapi dah pandai usik2 anak dara orang.

Antara perkara-perkara yang boleh menyebabkan anak2, adik2 korang menjadi 'rosak' jika tidak di jaga ialah :
  • Budak2 nie  dibiarkan saje tengok cerita kat tb yang mempunyai unsur lucah..walaupun adegan cium2 jek!
  • Terlalu banyak tengok cerita yang ada wanita2 yang seksi nie..Pendek kate dah macam "bogel" dah!
  • Cd2 lucah milik abg dia sendiri dibiarkan bersepah dalam bilik..Dah sah budak2 mesti nak tengok kan?
  • Dibiarkan tanpa pengawasan bila dorang pegi ke CC ( cybercafe ). Korang jangan tak percaya, aku lepak CC, kdg2 budak umor 7-9 tahun lepak2 kat sane bukak Facebook baiii!! ( aku dlu umo cmnie,duk maen beskal jek)
  • Jangan la mak dan ayah tuh 'bersedap-sedapan' depan anak dorang. Yelah, budak kecik kan. Bila dah tengok, mesti nak tau ape rase. (" Papa jahattt!" ).
  • Dibiarkan ape saja yang dia nak buat..Lantak la situ..Tak boleh la camtuh, anak2 korang gak tuh. Elok pantau elok2 kan?
Aku rase setakat tuh jelah. Bukan nak bising ke hape, tapi aku tengok makin menjadi dah zaman sekarang nie. Yelah kan, akhir zaman dah nie. Tak dapat bayangkan macam mane keadaan masa anak2 aku nanti. Adekah terok macam nie ka? Atau berganda2 lagi? Harap2 dapat la dijauhkan..
So, parents yang ada kat luar sane! Tengok2 sikit anak korang tuh buat ape, pantau sikit. Jangan manjekan sangat!! Sampai rotan pun tak penah..Apa kes??

p/s : kanak2 pun dah ade blog sekarang kan?

That's all.
"FRIENDSHIP IS PRICELESS"

8 comments:

  1. waaa........bahaya2!! internet kene sekat utk 15 tahun dan ke atas je pasni. hahahaha

    ReplyDelete
  2. makin maju makin susah nak kawal...
    apa2 pon didikan agama kena cukup



    PERCUMA: RAHSIA TEKNIK LOCK USB PORT KOMPUTER DENGAN MUDAH

    ReplyDelete
  3. dah akhir zaman,budak kecik pun dah boleh buat

    ReplyDelete
  4. peranan ibu bapa ni sebenarnya kena SUNTIK sikit... bisnes cyber cafe ni sepatutnya dikurangkan.. zaman ini semua mampu memiliki laptop dan broadband.. bukannya mahal sangat dah. Cybercafe tu dah banyak sangat, pastu bukannya dibuat khas utk melayari internet tetapi khas utk main game jek.. tak boleh ke buat CC tanpa game? ... biar budak2 tak datang ke cc. Lagi satu, tiadanya pengawalan yg dikenakan... skg ni zaman canggih, bukan ke banyak software yg boleh cegah kanak2 ni melayari laman2 web yg xpatut dilayari?... ni semua nak untung jek...

    ReplyDelete
  5. erk!
    bahaya tol dak2 skrg nih
    yg tak btol tu cpt je dorang serap kt otak
    yg bek2 susah plak nk buat
    hmm...

    ReplyDelete
  6. bila agama diletakkan di tangga kedua,beginilah jadinya :)

    ReplyDelete
  7. gile kan>?? mula2 baca paper pasal nih terkezut gila.. budak2 zaman skrg memang advance..

    ReplyDelete
  8. lawak pun ada...nak dibandingkan dgn zaman saye dulu...dah tua bangka ni baru paham apa itu benda tersebut...

    ni mesti kes mak bapak tak pantau n jaga anak betul2 ni...kalu lengkap didikan agama, insyallah x berlaku...

    **sekadar bg pendapat tuan rumah...;)

    ReplyDelete

BeSt 4 me:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...