Thursday, January 31

Tahun 2013 yang mencabar iman.

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah. Hari ini diberi kesempatan untuk membuat 1 entry yang 'biasa-biasa' je. Sebab ramai yang tanya mana menyepi. So hari ini semua orang akan tahu, kalau semua singgah ke blog hamba yang tidak seberapa inilah.

Agak lama dan tidak pernah selama ini tinggalkan blog. Tak berupdate. Facebook dan laman sosial lain pun sama juga. Ditinggalkan dan diabaikan. Bukan sengaja, tapi disengajakan. HeHe.

Diri ini terlalu sibuk, macam-macam dugaan berlaku. Maklumlah hari yang dinanti-nantikan makin dekat, tinggal beberapa bulan lagi. Bila makin dekat makin banyak dugaan Allah beri. Kadang-kadang rasa putus asa, tapi pada siapa kita nak mengadu kan kalau bukan Dia?  Dan bila kita mengadu pada Dia, Dia akan turunkan kita sahabat-sahabat yang boleh bagi semangat dan kata-kata nasihat.  Alhamdulillah. Terima kasih pada yang memberi sokongan.

Baru sekarang dapat lihat siapa yang kita boleh panggil sahabat kan? Bukan mudah nak dapat.

Jadi kemungkinan blog ini akan ditinggalkan lebih lama lagi, tidak tahu berapa lama. Minta jasa baik yang membaca blog ini agar mendoakan urusan saya semua dipermudahkan dan dilapangkan yea. Diberi kesihatan yang baik. Semenjak dua ni selalu sangat tak sihat.

Semoga kita semua tabah menghadapi ujian dariNya. Setiap orang akan di uji. Bila di uji Allah itu tandanya Allah sayang pada kita. Kena ingat tu. 

Allah berfirman :
"Demi sesungguhnya! Kami akan menguji kamu dengan sedikit perasaan takut (kepada musuh) dan (dengan merasai) kelaparan, dan (dengan berlakunya) kekurangan dari harta benda dan jiwa serta hasil tanaman. Dan berilah khabar gembira kepada orang-orang yang sabar." 

- [Al-Baqarah 2:155]

Walau macam mana pun kita kena selalu bersabar dan perbanyakkan berzikir. Wallahualam.
p/s : setakat itu jelah rasanya. terima kasih semua.

2 comments:

  1. semoga anda sabar menghadapi cabaran ok...

    ReplyDelete
  2. sesuatu yang berlaku itu akan lebih mematangkan kita. semoga berjaya mengharungi dugaan hidup :)

    ReplyDelete

BeSt 4 me: