Saturday, June 11

WAYANG : DYLAN DOG ( DEAD OF NIGHT )

Fuhh.. Hari minggu baru dapat nak update blog.  Time kerja gua curi-curi jugak masa nak update blog,  tapi tak kesampaian.  Ada je yang datang menganggu!  Rasa dah 3 bulan berturut-turut entry gua berjumlah 6 jek. 666 kan?  Setiap bulan 6 entry jek,  tak boleh jadi macam nie.  Dah kurang view dah. Ish.  Rasa macam dah kekurangan idea nak update sejak moral tak berapa nak ok nie.

Walau macam mane pun hari nie,  gua gagahkan diri jugak nak update blog.  Nie nak habaq mai dekat hangpa,  dah tengok cerita DYLAN DOG nie?  Kalau belum nak pi tengok pun boleh.  Filemnya boleh tahan la.  Hari tu,  cheq nak pi tengok lah cerita X-Men tapi full sepangjang masa!  Dalam hari yang sama jugak keluar cerita KL Gangster, Dylan Dog, Henry Crime, Super 8 dan macam-macam cerita lagi la yang pernah nak habis.  KL Gangster aku rasa paling laju jualan tiketnye. SOLD OUT!

Lastly,  tengok trailer Dylan Dog nie macam menarik.  Kitorang pun layan jelah cerita nie.  Meh aku nak cerita sikit dekat korang pasal filem nie yea.



Antara pelakonya ialah :
Brandon Routh a.k.a Dylan Dog


- " Dulu gua SUPERMAN boleh terbang, sekarang badan dah berat..so, boleh berlari-lari saja kejar Vampire,ngeh2. "..-

Sam Hunghinton a.k.a Marcus Adams.


- " Gua ingat dapat lah jadi hero dalam cita nie, tapi dah nasib badan. bcoz Superman tuh badannya lagi besaq dari gua..Dapat jadi Assisetan pun jadilah" -

Anita Briem a.k.a Elizabeth Ryan


- " Cheq harap takdalah gadis-gadis di luaq sana yang jeles dengan adegan cheq tium-tium dengan abe superman ya..bukan senang nak dapat tuh dikkk.. " -

Taye Diggs a.k.a Vargas

- " Gua rasa gua paling kuat sekali dalam filem nie...memang teruja rasa bila jadi kuntilanak!"-

Dan yang lain :

Peter Stormare a.k.a Gabriel
Brian Steele a.k.a Tatoo Zombies, Belial
Kurt Angle a.k.a Wolfgang

Filem yang bertemakan genre Seram Komedi ini mengisahkan Dylan Dog yang terpaksa kembali ke kerja dia yang sudah lama dia tinggalkan untuk mencari bilah yang dipanggil "The Heart of Belial".  Dalam bilah tuh ada darah setan mane ntah, kira macam darah kuntilanak la.  So, Dylan nie kena setelkan hal nie, kalau tidak akan mulalah perang antara Serigala Jadian dan Vampire.

Macam mana dia setelkan? dan dapat ke dia menghentikan niat Vargas untuk menguasai dunia?  Jom kita saksikan kesudahanya nanti yea. Jom!

Better korang booking la tiket sekarang kalau nak pegi tengok wayang,  sebab cerita best-best sekarang nie. Sekian..Nie Trailer untuk korang :

p/s : Tak lama lagi cerita Transformers pulak!

"FRIENDSHIP IS PRICELESS"

6 comments:

  1. kuntilanak . kunti + lanak = kuntilanak, eh, apa ku mencarut nieh, hahaha

    ReplyDelete
  2. x penah nengok pong cite ni..huhu

    ReplyDelete
  3. nk tgk jgk cter neh...byk sgt pilihan muvee

    ReplyDelete

BeSt 4 me: