Thursday, November 11

Bila Lelaki Dah Sayang...




Bila Lelaki Dah Sayang..
Pagi-pagi lagi dah tengok hp,  nk msg / miscall si dia...Nak kejotkan dia bangun..

Bila Lelaki Dah Sayang..
Sanggup tunggu lama si dia bersiap..Walaupun dalam keadaan yang panas..

Bila Lelaki Dah Sayang..
Sanggup redah hujan naik motor, semata-mata nak pegi jumpa dia kejap..Alih-alih bila jumpe, terus gaduh..

Bila :Lelaki Dah Sayang..
Minta jelah ape pun pertolongan, lelaki mesti akan membantu.. Walaupun sebenarnya dia tak mampu nak tolong..

Bila Lelaki Dah Sayang..
Sanggup membiarkan dirinya kesejukan tanpa memakai baju tebal,  asalkan teman wanitanya tidak sakit bila terlalu sejuk...
Bila Lelaki Dah Sayang..
Sanggup buat apa saja yea?  Sanggup bersusah-payah hanya kerana perempuan yang dia sayangi.  Sanggup redah lautan api ( nie nampak sangat buhong ).

Tapi orang selalu cakap " Ala, lelaki nie mula-mula jek sayang..Dah dapat kang,  mula la buat perangai ".  Bukan semua lelaki macam tu,  tapi nak dapat yang terbaek tuh memang agak sukar la.  Lelaki nie kadang-kadang bukan tak sayang,  tapi dorang tunjukkan sayang tuh dengan cara lain.  Tak semestinya sayang tuh,  nak kena cakap " I Love U" hari-hari?  Tak semestinya hari-hari kena romantik.  Kan?  Lelaki akan tunjuk dengan cara lain.  Tapi kaum hawa sendiri kadang-kadang tak perasan semua tu.

Kebanyakkannye hanya nampak keburukan jek pada seseorang lelaki tu,  kebaikan nye hanya di diamkan.  Ada pulak,  bila lelaki tuh dah terlalu sayang,  yang perempuannya pulak tak geti nak bersyukur.  

Apa yang penting,  jagalah hati orang yang selalu menyayangi diri anda tu.  Mungkin kita tak perasan,  atau tersalah pandang, tapi bila orang tuh dah tiada di depan mata.  Baru kita sedar siapa dia sebenarnya di hati kita.

p/s : ok. cukuplah setakat tu.  Maaf la yea kalau entry aku sejak akhir-akhir nie pendek2 belaka.

p/s lagi :  kalau perempuan dah sayang macam mane??

"FRIENDSHIP IS PRICELESS"

19 comments:

  1. bila cik izryn dah sayang....
    haiiih, susah nk cakap mcm mane.
    ngahahahaha...... (^^)

    ReplyDelete
  2. bila cik izryn dah syg..
    ckp je la tros kat encek bangbiel..
    ekeke

    p/s: manusia xkan memahami manusia lain..

    ReplyDelete
  3. heee..tepat bagai di tulis.
    bila ppuan dah syg? erm same je kot

    ReplyDelete
  4. ko sayang aku tak??



    (asal tak ada button like kat sini)..keke

    ReplyDelete
  5. bile pmpuan da syg, ah. semuanya indah belaka. ;)

    ReplyDelete
  6. bila perempuan dah sayang..isk lg pyh nk cerita..heh ;)

    ReplyDelete
  7. 1st skali, nak marah! biel skang wat n3 pendek2.. (kekekeke)

    2nd. haha. lelaki da syg... hurmm..tp kdg2 kalau xsyg pn, dy wat gak mcm tu.. so, mcm keliru, syg ke x syg.. kan? >.< (bdasarkn pngalaman)
    sebab lelaki tau pmpuan sng tpikat pd lelaki mcm mane. haha. kdg2 tertipu jua. :) but, memang laki kalau da syg, wat gtu la. no doubt.. kan? :)
    ni kire tmasuk kalau Nabiel da syg ekh? tp nape xnmpk pn msg dlm hp mra ni? =( (haha.gurau meh!)

    kalau pmpuan da syg, jom jadi stalker! hahaha! >.<
    t kalau ad mase, mra balas. hahaha.
    tp kalau mra da syg, mra ignore dy kdg2, kdg2 mra msg..haha. :)

    ReplyDelete
  8. agree with u la nabil tang sayang tu bukan setakat dibuktikan dari kata-kata... Perasaan tu yg penting.. =)

    ReplyDelete
  9. ssah nak cari yang cm2 dh zaman skung..T_T

    ReplyDelete
  10. erm cam mne nk cakap ek....

    mula2 boleh la cam nie.. bila dah dapat he..23x base on truth story

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    ReplyDelete
  11. shweeeet!
    tp cam susa je nk cari laki camni ?
    sigh~

    ReplyDelete
  12. wah............bestkn..sape nak daniel adie syg die?

    latest entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/again.html

    ReplyDelete
  13. haha... aku suke post nie.. macam luahan kau yg btul2 je. haha,..pengalaman ea.. hahaha...

    bile perempuan da syg... sume die kasik ape laki tu nak.. tu yg mcm2 kes skg ni :D

    ReplyDelete
  14. macam mane nak perasan perasaan lelaki tu thdp perempuan?
    ow itu sesuatu yg sangat mustahil, myb sbb daku ni slow sgt ke nak faham.
    entahla, i also dun get it :S

    ReplyDelete
  15. betul la isi entri ni...=)
    tapi gurl masih tetap cakap laki tak sayangnya...
    gurl ni susah nak faham la kan =)

    ReplyDelete
  16. Setuju! Memang betul lelaki akan sanggup buat apa sahaja untuk perempuan yang dia syg. I'm the lucky one.

    ReplyDelete
  17. teehee..aku share kat fb tau..;) nice entri!!

    ReplyDelete

BeSt 4 me: