Monday, March 19

1st Gathering Blogger Sengal (GBS)

Alhamdulillah. Semalam selesai 1 lagi gathering antara blogger. Geng Blogger Sengal, Tak Femes tapi Kami Sengal. Memang agak sengal abis la semua yang ade semalam. Keluar segala sengal.


Di jangka mula semalam pada pukul 11 pagi, tapi disebabkan masalah tok ketua yang sedang dalam kesibukan jadi drebar.  Jadi gathering bermula agak lewat. Perjumpaan yang di janjikan ialah di Food Court Asia Taste di Lower Ground Times Square.

Jadi setelah aku jumpa dengan blogger-blogger yang lain, aktiviti seterusnya ialah lunch time.  Disebabkan semua dah kelaparan, so bagi dorang makan dulu sementara tunggu waktu zuhur dan selepas tu terus ke tempat bowling.

Takde perkara ape pun nak cerita sangat. Jadi, biarlah gambar yang menceritakan segalanya. Jom tengok!

 Antara blogger yang sampai sangat-sangat awal. Taniah atas komitmen dorang.

 Blogger-blogger jejaka.

Blogger-blogger gadis.

Jadi untuk gambar yang candid aku tangkap, ade beberapa yang sempat di snap shot sebelum bateri kehabisan. Jom tengok :

Candid 1

Senyuman ikhlas dari Cik GKSB

Candid 2

Tok ketua sedang mengarah anak buah!

Candid 3
Posing smart Adib..macam bersyair pun ade!

Candid 4
Tengok muka minah tu. Macam pasrah je kena marah kot.

Itu sajalah gambar candid yang sempat dirakamkan. Kalau nak tau cerita-cerita dari blogger-blogger lain, insyaAllah dorang akan update jugak. Tapi lebih banyak gambar-gambar yang menarik! Nak tau blogger-blogger mana yang join lagi? Ini link depa :

www.ieyla.com ( Ieyla )
www.nadzrie.com ( Nadh Zhee Ree )
http://katakc0mel.blogspot.com ( Asma Liyana )

Bagi sesiapa yang aku tertinggal tu, nanti akan di tambah semula yea. Jadi setelah game boling pun habis, pemenang bagi pihak lelaki ialah Korn El Jr, bagi pihak perempuan tak berapa pasti. Rasenye macam Tirah Zairi.  Taniah buat mereka berdua.  Hadiah boleh claim dekat tok ketua.

Selepas permainan tamat, kami pun turun ke food court tadi untuk pertukaran hadiah masing-masing. Perancangannya nak makan kfc dekat food court tu, tapi tak jadi sebab tak boleh bawak makanan luar makan dekat situ. Dengan sadisnya, kami pusing la 1 Times Square untuk cari pot nak makan.

Nanti video masa kami nak turun ke bawah yang dirakamkan oleh Penyu akan diupload. InsyaAllah kalau dia rajin nak buat cepat katanya. At last, jumpa jugak tempat nak makan dekat Level 4. Betul-betul menghadap Kuala Lumpur.

Setelah selesai makan-makan, kami semua sambut harijadi mana yang baru dan terdekat. Then tangkap gambar beramai-ramai.

Dan gambar last untuk entry ini :

- Sampai sekarang tertanya-tanya. Nape kasut boling dekat Times Squre aku dapat macam ini. -

Inilah kami yang memang SENGAL!

Dengan itu berakhirlah gathering blogger sengal. Memang semua sengal habis! Sporting! Mula-mula macam malu-malu, tapi lama-lama tu jadi oklah. Taniah pada mereka-mereka yang menjayakan gathering ini.  Biasalah, setiap yang kali pertama dilakukan mesti ade kelemahan, dan dari situ kita boleh perbaiki lagi untuk masa akan datang.

Jadi harapan aku lepas ini akan lebih ramai yang join. Jadi lebih meriah, dan macam-macam acara lagi boleh dibuat bagi mengerakan sillaturahim antara blogger-blogger nie. 

Sekian sedikit cerita dari saya. Assalamualaikum ( Tok siak GengBlogger Sengal )

p/s : amacam? jeles tak?

"CAKAP BIAR TERASA"

16 comments:

  1. Cik Cendawan TersenyumMarch 19, 2012 at 1:58 AM

    tak jelessss pun :p

    ReplyDelete
  2. bestnye dapat berkumpul ramai2.

    ReplyDelete
  3. amboi tok siak.......

    eh pic cookies tak ada skali ker??

    =P

    ReplyDelete
  4. jeles gila!

    untung la dapat jumpa blogger2 GBS, dapat makan cokelat chip homdemade... :D

    ReplyDelete
  5. dah lama xjoin benda2 mcm ni.. haihh~ jeles~

    ReplyDelete
  6. haha..kasut tu x boleh blah..lawa gak cmpur2.haha

    ReplyDelete
  7. Ahaa.. Den nampak den ket situ... Ahaha.. HAppening habes..

    ReplyDelete
  8. aku jeles aku tak dpt datang.mincik!!

    *kemain ko kata nak bukak pintu Time Square hahaha

    ReplyDelete
  9. rindu saat2 itu..hahaha... toce bebeh!

    ReplyDelete
  10. wah mmg jeles. msih xberpeluang nk gath dgn mmber2 blog. :(

    ReplyDelete
  11. tunggu entry tirah plak yer...hehee

    ReplyDelete
  12. Biel.. mohon copy link bebudak...

    ReplyDelete
  13. heehhehehehe. oh ni leah blog si nabil paan yg kcak tu. kih kih..:)

    ReplyDelete
  14. it's good to have many friend right?

    ReplyDelete

BeSt 4 me: