Monday, October 18

LAWAK : Mimik Muka Bila Waktu Kerja

Salam..
Kita bertemu lagi di Pagi Isnin yang membosankan,  macam mane nak buat bila tak suka isnin yea?  Kena redha, tak buleh hangpa nak lari dah.  Sebab apa tak suka? sebabnya yang paling sibuk mesti hari isnin, semua nk buat hari yang sama. Lepas tuh isnin adalah hari selepas 2 hari bercuti Sabtu & Ahad.  Jadi penyakit 'M' tuh mesti akan datang.

Kalau dibuat 7 hari tuh bahagi 2, contoh 3hari untuk bekerja dan balance tuh untuk cuti. Ok tak cadangan aku?  Jadi takdelah cuti 2 hari jek, kadang-kadang hari cuti tu pun kena kerja.  Silap-silap sampai rumah sebelah korang dah tukar owner sampai 5x pun korang tak sedar rasenye.  KLCC tuh tiba-tiba jadi 3 tower pun korang tak tahu kot,  sebab kerja saje kan.  Dah cukup aku membebel.

Jadi ade funny pics untuk korang aku nak bagi tonton,  dapat dari email.  Memang sesuai untuk korang yang sudah bekerja!!  Jom layan :



- Muka bila tiba hari ISNIN... rase nak marah-marah jek..muka tekanan -
- " Apa lu tengok-tengok? " -



- Dah mula rasa ngantok-ngantok..dah jadi boring..menunggu hari JUMAAT plak -
- " Aaaaaa...kalau dapat bantal kan best " -



- Mula buat muka-muka pelik..Rase macam cepat plak dah hari RABU -
- " Baru hari RABU? takpe2..sikit lagi nak JUMAAT" -



- Dah mula keluar senyuman 'jahat' tuh..Petanda baek tuh..kalau hari KHAMIS mintak balik awal..Mesti bos bagi! -
- " Ngeh2...dah hari KHAMIS..tinggal sehari lagi jek. Malam Jumaat plak tu,..terbaek!" -



- Gembira tak terkata!!..senyum sampai ke telinga..Memang kalau hari JUMAAT minta belanja makan mcd, mesti dapat! -
- " Yes!! akhirnya sudah tiba hari JUMAAT dan SABTU..malam minggu buleh pegi karoke!" -


- Di petang AHAD, muka sedikit berubah kerisauan..Rase terlalu cepat masa berlalu..keja ade yang tertangguh tuh -
- " Cepatnye dah hari AHAD...betui ke nie?  Alaaaaaaaaaaaa..." -



- Bila tiba malam AHAD...muka agak sedikit menakutkan di selangi dengan jeritan-jeritan yang tak sepatutnya -
- " Argggh!!!!...tidakkkkkk..besok dah hari ISNIN!!!...tak mau..tak mau..." -



Aku syak korang semua pernah buat macam nie kan?  Betul tak?  Kalau ada yang semangat pun maybe seminggu dua saje.  Lepas tuh akan jadi macam kat atas nie.  Tapi nak buat macam mane,  takde kerja takde la duet.  Nak masuk toilet pun takde duit nanti.  Jadi,  think positif yea! 

Have a nice day everyone!

p/s : aku pun sedang cuba untuk berfikiran positif bila ahad malam tuh..korang macam mane?

"FRIENDSHIP IS PRICELESS"

22 comments:

  1. hololoooh.. comel2 mimik muka dia :D

    ReplyDelete
  2. Dan2 la kao nabiel....
    cuba ko buat entry pasal mimik muka bila keje 1 mggu straight tanpa cuti. Kompem2 ko lg memahami mimik2 muka tuh kn nabiel kan?? hehehe

    ReplyDelete
  3. alala tomey2 kanda bangbiel..wakaka

    ReplyDelete
  4. hehehe..comelnya... ;)

    minta izin nk copy slh satu gambar dlm n3 ini utk simpanan sendiri... ;)


    jom ke APA KATA HATI pulak,
    CREAM PUFF - PART 2

    ReplyDelete
  5. hahaa~ cumei gila.. hari ni mood bangbiel camna?

    ReplyDelete
  6. wakaka sangatlah betul...katun tu comel....

    ReplyDelete
  7. comel la pic tu . hehe . same la macam budak sek , bile jumaat da hepy jer , mlm isnin dah monyok . :)

    ReplyDelete
  8. nak amik copy post kat tmpt lain boleh tak?kena minta izin... x baik curikan..

    ReplyDelete
  9. wah!terbaik muka-muka tu semua..comel gak BL ni..=P

    ReplyDelete
  10. hahahahhahah biase la tu ....tp cube ko dok belah utare leh keje stat ahad........so sabtu la ko tensen....cube tuka angin huhuh

    ReplyDelete
  11. ahd pk nk tdo je..wekeend sbuk ngan klas...adess..

    ReplyDelete
  12. agak2 ak kerja nanti cmni jugak kot..hehehe

    ReplyDelete
  13. yeahhhh..dat's why jadual kelas aku ari isnin aku arrange no class in the morning..hahahaha

    ReplyDelete
  14. bukan kate yg dah keje, rseny student pn mcm ni!

    huhu. tamao isnin..

    ReplyDelete

BeSt 4 me: