Friday, March 12

BILA CHENTA SUDA HANGIT!

Aha..bukan time korang masak2 jek boleh jadi hangit tau!. Tapi time bercintan - cintun pun ade kehangitan nye, kalau dah kawin bertahun-tahun, mesti ade yang hangit dan kekurangannye kan? Sebelum nie aku ade bt entry pasal Bila Chenta Tengah Hangat. kan? Jadi not fair la, kalau aku tak buat bila cinta tuh hangit. Belum hangus lagi yea!

 
( gambar hiasan..takde kena mengena dgn hati terbako! )

Duduk sembang dgn orang lebih Matang dari kte nie sebenarnye byk pengalaman yang dapat. Lagi-lagi kalau korang lepak smbg dengan org yang dah kawin, macam2 cite dan nsht leh korang dapat! Aku klu duk sembang ngan dorang nie, duk nyakat jek. Biase la, muda2 nie kurang amik pot cket. Tapi serius, mmg srnk sembang dgn depa nie. Jadi aku nak kongsikan dgn korang yg mybe tak sedar, or dh tau bt2 tak tau dan yg pernah mengalami~

Korang tgk situasi 1 nie :

Suda hilang perasaan rindu-rindu nie. Kalau mula-mula dulu..

( gambar adk comel )

Alalala.."I miss u...u miss me?"..Bila dah lame..."I miss u laaa.." Balasannye "Gedik la u nie"...kwn pompuan aku penah tunjuk msg cmtuh, kawan takde juga lame dalam 2 tahun jek. Tapi dh dapat macam tuh, rezki ko la tuh yea..Cita kat aku smpai nangis2, adeh..Habis baju aku jadi tempat lap hingusannye!..


Situasi 2 :

Bila keluar berdating, jalan jauh-jauh...Nak dekat sebatu jauhnye. Dulu masa mula2 bercinta,bkn maen ag genggam tgn tuh cam nak tercabut dh tgn owg tuh!haa. Kalau bleh nak buh gari skali sbb tak nak bagi lepas.!

"Eh2,awk..pgg tgn saya dulu..jgn lintas cmtuh jek"...(caring tuh!!) Lepas bertahun-tahun..


Kalau yang bercinta:
"U jln dulu laaa..."
"Taknak pmpin tgn i?tak risau?"
"Alaaaa..u dah besa laaa, tak tgk traffic light tuh kan?"

Kalau yg dah berkawin:

"Mak kau mane?"
"Ade kt blkg tuh ayh.."
"Awakkkk..(jerit dri tepi jln je),Cepat skit boley tak??"
si ibu pun terkedek2 lintas jalan ngah dukung anak,pastu bawak barang lagi..

Situasi 3 :

Rase kejap dah masuk yg ketiga..Korang nak tau lagi?jum2 bace.Okeh,cmnie masa mula2 dulu klu bergayut tuhh,pehhhhh. Bukan main lagi sore cam dalam kelambu, sepatah pun susah nak dengar!  nak kate berbisik pun bkn? Korang mesti penah kan tengok mmbr2 korang camnie? Cakap ala2 semut yg malu2.! senyap jek, tau2 "ok bye, cayang awak.." Dah, lepas tuh sengih2 kambing.haha.

Tengah hangat bercinta (masa jawab telefon) :

Gadis : Haii..awak ngah watpe tuh??rinduu nyee..=)
Jejaka : Tengah teringatkan awak laaa..alalala
Gadis : Ehh, ye ke?sbb tuh sya rase macam nak call nie..hehhe (tersipu2)
Jejaka : Awak cam tau2 je, ade chemistry ke?hehehe..

( Lepas dah abis call, miscall pulak..Kalau bleh sehari tuh nak ckupkan 100x mcall kan?)

Oke,cukop! kang melarat2 lak dialog aku nie..

Kalau dah tiba masa kehangitan :

Gadis : Ngah watpe?? (takde sya awk dh)
Jejaka : Tgh sembang ngan kwn2 nie..nak ape? (takde miss2 dah)
Gadis : tak telefon pun hari nie?
Jejaka : Alaaaa..bateri kong laa..tak sempat nak cas..
Gadis : Nanti telefon yea...rndu..(baru kua rndu?)
Jejaka : Ehmmmm.....
Gadis : Bubye..
Jejaka : EHMMMMM.....

Ade setengah2 owg yg dah kawin pun same gak..Lebih byk EHMMM nye tuh..makin lame,makin kuat! Cakap pun takde dah slow2,betui ka?? untung sape dapat suami/isteri yang sepanjang hayatnye ROMANTIK je!

Situasi 4 :

Kalau kali plak bab 'Bau Badan' pasangan or laki/bini korang. Wangi?Masam?TEngik? dan ape2 aje bau yg akan dilemparkan. Bila angau kewangian tuh dah hilang. Ade ek yg sampai angau wangi2 nie? Orang yang tak buleh kalau sehari tak dpt bau dia!huhu..padahal bau myk wangi tuh, bknnye bau badan dia yg sebenar..benar ka? Jom kita lihat :

 Baru bercinta :

Balak : WAngiiinyeee ayg nie!! 
Makwe : Erk..wangi ke?saya buh bedak jek laa..Ngade jek..
Balak : Ehh..ye ke?tapi wangi sangat!
( nak amik ati nie )
 

Okeh, sebaliknya dengan gurl jugak..dorang pun same kalau mule2 berchenta, not laki je ye.

Dah lame bercinta or berkhawin :

Honey : Awak nie bau bdn semacam laaa..tak mndi ke??
Hubby : Ehh..sya dh buh perfume tau!ntah2 bdn awak tuh yang berbau!!
( pdhal mamat nie dah buh myk wngi, dan sememangnye bdn dia tak berbau pun dri dulu lagi )
Honey : U jangan nak pandai2 yea!! Bdn i alwayz wangi tau!!
Hubby : Tapi dulu masa i tak pakai perfume,takde lak U kate bdn I berbau!
Honey : Tak pernah ke??mungkin U yg salah dengar kot??
 
( gmbar hiasan )

Dah gaduh lak pasal bau bdn..ish2..Yelah,dah buhsan kan?

Situasi 5 :

Semasa waktu makan!! Bukan main lagi, mula2 dulu makan dukkk rapat tuh! Tak pun makan bertentangan mata! (baru selera katenye)? Kerusi pun tak nak jauh2, kalau boleh kusi tuh nak lekatkan kat kerusi pasangan dia tuh. Tapi bila dah lame??dan hangit?? :

Dekat kedai makan ( masa kehangatan ) :
GF : Awak..leh duk sebelah saya?baru la romantik!
BF : Okeh!!..rapat2 cket..ngeh3..
GF : Alaaaa..malu la nanti orang tengok...
BF : Takpe, nanti baru la orang tau kita nie kapel of the year!!
( Pastu makanan pun sampai )
BF : Nak i cuapkan tak??
GF : Boleh2!!..(wahh,bestnye dpt cuap)
BF : Nah2,bukak mulut..auuummmmm!!
 

Next!! :

Dekat kedai makan ( masa kehangitan ) :

GF : Awak..jauh2 sikit leh tak?
BF : Lahh,nape lak?cam tak biase jek..
GF : Rimas laaa!! Tak suke dekat2..eeeee
BF : Dulu suke?
GF : Ehmmmmm....
( bila dah sampai makanan )
BF : Meh i cuapkan u nak??
GF : Ehhh..ape nie?ngade2 u nie! ingat i budak kecik ke??
BF : Aikk, baru u sedar sekarang??
GF : A'ah laa,xmo laa..owang tengok! Malu laa..jatuh 'market' i!

Erk..aku rase mesti ade kalangan korang yang terlibat dlm kes2 kat atas nie kan?Bukan aku suka2 nak buat nie, tapi aku buat nie dari ape yang aku lihat dan dengar! Yelah kan, kadang2 bila kita nie dah berkapel lame sangat, mesti kena bt 'pembaharuan' kan? Jadi korang punye 'perjalanan' tuh tidak membuhsankan! Ade jek benda2 baru..Sama pada yang telah berkhawin lame2 tuh kan? Much more to learn kan?
p/s : korang rase aku patut buat part 2 tak?hehehe..cam suka je aku buat bab2 nie..

That's all..

"Friendship is Priceless"



15 comments:

  1. aku tergolong dalam situasi call.Sangat terkena.haha..

    ReplyDelete
  2. haiissshh!! nasib bek aku x kene lg camtuh. wat hape nk hangat2 hangit bagai?? wat bese suda...baru kekal lama. kn2?

    ReplyDelete
  3. biasala bila dah lama2..cengtu la jadinya...

    ReplyDelete
  4. wuahahaha..
    tak penah rasa lagi mende2 ni..
    hopefully, biar cinta yg hadir kekal mekar la ek.. tanak la hangit2 nih.. tak macho ar.. ehehehe.. :D

    ReplyDelete
  5. ahaha. tkena jugak ak rupany. cehhh. tersenyum sumbing bila baca. buat la part seterusny! buat la! buat la!

    ReplyDelete
  6. wahahaha...mcm terkena kat batang idunk senri jer..teeeeettt!! makin penyek idunk aku..ekekekeke...sdeyh la plak igt blek...yg part kol tue mmg tol2 kn arh..yg len2 tader k :) biler kol mle2 dlu...bie....rindu lah itu lah..ini lah..skung..ckp pon kejap jer pastue ngan nada marah...msj jer lah...tak aku ckp..dye ckp..huahuahua...da ta syg kot..
    haishhhh

    ReplyDelete
  7. suka part call2 tu..ahaks...
    malu2 lembu..hee

    ReplyDelete
  8. sebenanya xyah control2.. kalau control2 t lelama terkeluar gak pangai kita tuh.. i mmg selambe je.. i rasa pasangan yg selambe lebih senang kekal dr pasangan yg control montrol ni.. hahha.. KIT okeyh !

    ReplyDelete
  9. ra : haaa~ade pgalaman tuh~hehehe

    ReplyDelete
  10. ryn : hehehe~nie bler dh jdi buhsan..tmbul la bnda2 cmnie~

    ReplyDelete
  11. yus : hope cmtuh la kan?ehmm..klu jdi cmnie~leh btulkn blik~ade carenye~hehehe

    ReplyDelete
  12. atyn : mihahaha~pdn muke!normal la tuh kan?hurmm..kne bt sumthing tuh~

    ReplyDelete
  13. manja : huhu~btul2!!stuju tuh~klu slamber ag best kan?

    ReplyDelete
  14. aiseh biel....na kn uat smthing???huh...da mcm2 da uat...aku pujuk lah..itulah..inilah..sume aku...alih2..gadoh blek..kuang3..so skung..aku bia an jer ngan dunia dye...bak kata ryn..jgn msj lau dye ta msj..tol ark ryn??hehehehehehehe..ahh..mls aku na pikir..bek aku pikir mn aku na smbg blaja ngan result aku yg agk sdeyh neyh :)

    ReplyDelete

BeSt 4 me: