Thursday, May 20

5 SEBAB NAPE AKU NYAMPAH LEPAK CC!

Salam semua, fuhhh. Agak bersawang blog aku nie, sory ok coz lately nie aku just update ngan gambo2 jek. Aku rase blog aku nie dah kantoi ngan bos aku, sebab tuh dia duk bagi aku keja jek tak henti2 sampai aku nak pegi toilet pun tak sempat! ( kidding). Tapi takpe, dengan semangat yang ada nie aku kuatkan juga semangat untuk lari dari dia! (konon2 jek nie).

Aku rase bila dapat update blog dan tulis benda yang bukan2 nie, dapat release kan sikit tekanan aku kat tempat kerja! Serius, aku balik jek hostel teringat2 kat blog, macam awek aku dah blog nie!haha. Korang jangan ikot perangai nie, kang sampai nak makan pun tak lalu. Ok, cukup la dengan mukadimah nie. (rase cam mamat sebelah nie duk jeling aku bt entry) Ade gak kena penampo kang=P.

Ok, berkenaan ngan entry aku kali nie. Korang tau dari mane aku dapat idea? sebabnye sekarang nie aku ngah buat entry kat CC!( cybercafe ). Dah la tension kat opis, sampai cc ingat takde la tekanan. Rupenye ade gak! Nak buat entri pun tergugat iman bai..lalala

( korang sendiri pikir la klu macam nie )

Okeh, aku sebenarnye rela terpakse jek lepak CC kau bro! Nie sebab2 nye nape aku cam nyampah lepak CC! :

CC SURAM! 
  • Takde yang boleh menarik perhatian customer. Suram jek. Lampu pun lip lap lip lap. ( tak lame lagi terbako aku rase! )
  • Cat kat dinding pun tak menarik, separuh ada. separuh takde.! ( jangan pelik bro, nape CC kau tak ramai yang datang)

BAU KAKI! 
  • Aku tak kesah sangat kalau selipar tuh dia swuh letak kat luar pintu! Sebab bau yang 'harum' tuh takkan kuat sangat sampai menusuk hidung! tapi dia swuh letak selipar kat dalam. Bayangkan? aircond takde..huhuhu..Lepas nie aku pakai mask! Bio dia terase sikit!

LOADING LAMBAT! 
  • Fuhhh, aku rase sempat kot aku lepak kedai mamak minum teh sambil makan tosai dari aku tunggu melaut kat depan pc kat CC tuh! 
  • Serius lambat, korang bayangkan aku nak tunggu untuk taip satu persatu words nie makan masa 1minit?  Pastu nak reply kat YM, leh la nak tunggu 5 minit just nak tunggu dia sampaikan msg tuh kat orang laen! ( lepas tuh, hang and then tbe2 ym ko dah takleh masuk)
  • Hilang sabar tak?
CC MACAM PASAR BORONG! 
  • Nie aku hangin cikit, okeh..mula2 aman dan damai. Tibe2 datang segerombolan ( betui ke aku eja nie? ) babun! Masuk CC jek dah terkinja2!
  • Okeh, takpe..Sabo lagi.
  • Bila dah stat maen Game CS ( counterstrike ), mula la 'perang' dalam CC nie. Tak cukup kat dalam game, sampai mulut pun nak gune! Pang! Pang! 
  • "Mampos ko!" Lembab la ko nie"!.. Semua nye la keluar, macam kat pasar tuh? "Ikan! Ikan! Ikan! " huh!
  • Serius nie akan potong 'stim' korang nak update blog kan? 
KAKI SKODENG! 
  • Haaa. Nie aku tak salahkan CC la, tapi orang yang 'batak' macam nie aku nak fire jek rase! 
  • Kaki skodeng? Tau? Ala, yang suke jengah2 pc orang laen tuh?
  • Korang tengah sedap2 ym nie, duk la time tuh tengah ayat boy/gurl kan? tibe2 orang sebelah ( tak kenal nie ) jenguk pc korang? rase ape?
  • Aku penah kena sekali, pastu selambe jek aku sound " PC u rosak ke?? ". Dia pun dengan malu2 kambeng tuh, tinggalkan CC tuh.hahaha. 
Aku rase cukup la setakat tuh aku complain pasal CC nie! Serius, kalau tuan punye CC bace luahan rase hati aku nie, elok la buat perubahan. Kalau tak, aku akan 'ban' CC ko nie nanti! ( gile kuase btul ). Takde la, cume aku takkan lepak dh la CC ko nie bro.=)

Tapi dengan semangat yang ade, aku abiskan jugak 2 jam untuk buat entri hari nie! Di sebabkan seperti badan dan nyawa..ehhh, bukan! Aku dan blog tak dapat nak dipisahkan!cewahhh..

p/s : thanks la bro..sebab bagi aku keadaan lebih stress! 

That's all
"FRIENDSHIP IS PRICELESS"

17 comments:

  1. asal. lpak cc plak...tkot kntoi ngn bos eh

    ReplyDelete
  2. ade lagi, budak2 skolah(hingusan) , dtg reramai, tp pakai satu pc jerk, ..kite dtg yang nak pakai , pakai bangku plastik warung jerk..wtf!!..rase nk terajang bdk2 ni

    ReplyDelete
  3. segerombolan..ejaan betul dah boleh kawen ekeke


    aiyoo bukan kat uma biel leyh on9 ke??

    ReplyDelete
  4. paling benci CC yang ramai dak2 main game pakai speaker..owner CC pon sama gak layan main game..

    terganggu fokus ku

    ReplyDelete
  5. paling benci CC yang ramai dak2 main game pakai speaker..owner CC pon sama gak layan main game..

    terganggu fokus ku

    ReplyDelete
  6. huhuuu~ cian die.. tepaksa on9 kat cc.. nak blogging punye pasal kan?>

    ReplyDelete
  7. haha..cian biel
    kat org yg jenguk2 pc u tuh,u thatap muka dia elok2 then beso2kan mata.kompem lari!..hahah

    ReplyDelete
  8. fasya : bkn takot lorr~dh xde pot laen~hehehe

    ReplyDelete
  9. ra : btui~ak mmg xske pegi~tp tpkse~

    ReplyDelete
  10. shooter : hahaha~btl2..lupe lak aku!duk rmi2..smpi owg laen xde kusi dh~kude btul~

    ReplyDelete
  11. ika : dh leh kawen yea?lalalala~ehmmm..skrng biel duk ostel lor~

    ReplyDelete
  12. sumi : ye lor~blog pnye psl..muehehhe

    ReplyDelete
  13. mui : nti i cube petua u nie!hehehe

    ReplyDelete
  14. bile tah last aku lepak CC
    hohohoh

    ReplyDelete

BeSt 4 me: