Sunday, April 18

Susu Ibu..SANGGUPKAH?? ( part 5 ) - episod akhir

Okeh..episod akhir. Wahh, macam drama plak kan? Maybe aku akan buat drama lak pasni, kalau ade bakat la. Aku rase dah sesuai untuk part yang terakhir untuk cerita kisah Susu Ibu nie, tentang seseorang yg nak kongsi ttg kebaikan susu ibu dan pengorbanan nye~Untuk sambungan nye.. ( sila gunakan tisu sendiri yea ) :


Mak.
Hari dah pagi nie..nape mak tak bukak mata lagi?
Bila adik pgl lemah je mak bukak mata..
Adik pgl doktor..
Doktor ckp PLEASE PREPARE!!..
Mak jgn tinggalkan adikk!!..

Mak..
Hari nak malam..
Keadaan mak makin nazak..
Kami bawk mak balik rumah..
Mak tau tak, ms dlm perjalanan nak balik adik bwk keta..
Dlm keadaan separuh sedar..
Kenangan bsama berputar dlm kepala nie..
Air mata tak mampu bertahan..

Mak..
Sampai di umah mak kua ambulans..
Mak, kami letak atas tilam..
Sesudah nurse tanggalkan oksigen, mak tgk anak2 dan ayah..
Tak smpai 10 minit..pukul 10.05 mlm..
isk..isk..mak TINGGALKAN KAMI...

Mak...
Jam 11.30 tgh hari mak dimandikan..
Anak2 mak yg mndikan mak..
Mak mesti rase betapa lembutnye kami gsok bdan mak kan..
Mak tau tak abg yg jadi imam solat jenazah mak..
Mak mesti tau kan?..

Mak..
Malam tu adik kemaskan barang mak..
Adik nmpak sepucuk surat..
Rupa nye surat mak kepada anak2 mak..
Mak ckp mak maafkan smua anak2 mak..
Mak HALAL kn susu yg mengalir dlm tubuh semua anak2 mak..
Mak pesan bg susu bdn kat cucu dia..
Isk..isk..masa tu ayah menangis truk..

Mak..
Selepas mak pegi, mak dpt 4 cucu sekali gus..
Mak tau tak..adik dpt anak lelaki..
Kalo mak ade..mesti mak suka kan??

Mak..
Adik kotakan janji adik pada mak..
Adik susukan cucu mak ngan susu adik..
Tapi dia suka guna botol la mak..
Tapi susunya tetap susu adik..
Mak jgn risau yer..

Mak..
Mak jgn marah yer adik cite kat kawan2 adik..
Adik nak share pengalaman mak pada semua kaum ibu..
Supaya menjadi renungan..

Mak..
Adik nak mak tau..yg ketika ini perasaan rindu tu..
Semakin menebal sehingga menusuk2 hati ni..
Terasa sakitnye mak..kerana menanggung rindu..
Tapi yg adik mampu lakukan hnya sedekah al-fatihah jer..
Adik berhenti dulu ye mak..ASSALAMUALAIKUM..

Itula kesudahan nye cerita ini..So, ape korang rase yg nak disampaikan? Baca entry jek dah tau ape kan? Renung2 kan la yea..=) Sekarang nie dah bermacam2 jenis susu tepung dah..Patut budak2 sekarang ramai yang degil2..

That's all..

13 comments:

  1. nabiel..betulkan blk ejaan tuh. ayah bukan nyah.
    lagi satu, kami bukan kamo...betulkan!!
    hehehehe

    ReplyDelete
  2. ):
    nak balik lah macam ni.
    mak..

    ReplyDelete
  3. ryn..yg nyah tuh akknye laa~adehhh~
    aku dh agk dh..msti owg akn slh sgka~=P

    ReplyDelete
  4. haish . ryn . org ngah feeling ko uat lwk . sumpah aku ta pasan nyah tue . HAHA !

    ReplyDelete
  5. minum susu...
    haiwan...
    perangai pn macam...
    tututututttt...
    da la...
    agama...
    xkuat...

    ReplyDelete
  6. huhuhuu:(


    xsanggup nak bace. air mata dah menitis :-( isyh.

    ReplyDelete
  7. atyn : jgn dgo ckp si ryn tuh~huhuhu

    ReplyDelete
  8. invince : huhuhu~agknye tuh la akibatnye kan?

    ReplyDelete
  9. ann : ko kne baca dari part 1~

    ReplyDelete
  10. Salam dari kami sebuah ikatan persahabatan
    Salam dari kami…
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    issshhh tu lah bebudak sekarang banyak minum susu lembu tu lah jadinya

    ReplyDelete

BeSt 4 me: