Wednesday, April 21

Twinkle..Twinkle..Little STAR! ( versi TAMIL )

Haha..Salam..sory, aku tak dapat nak kawal bila tengok VC nie. Memang kreatif la, aku rase kalau yang cipta lagi Twinkle2 nie tau, mau bersara kot buat lagu. Korang mesti ingat kan lagu nie? Twinkle2 little Star? Kalau diingatkan kembali, memang menjadi lagu aku masa kecik2 dulu..(time nak tido la) Mak aku yang selalu duk nynyi depan mata aku, berkelip2 mata aku tengok mulut mak aku terkumat kamit menyanyi.

Rase2 kalau dah besar macam nie, mintak mak nyanyikan lagi. Korang rase ape mak aku jawab? ( buang tebiat ke hape ko nie ).
Sebelum korang pergi lebih jauh..Mari aku bagi lirik lagu sebenar nie, kang kalau korang tengok VC nie tak paham plak kan? Jadi aku sediakan lirik, supaya korang boleh translate sendirik.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are.
Up above the world so high,
Like a diamond in the sky.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!

When the blazing sun is gone,
When there's nothing he shines upon,
Then you show your little light,
Twinkle, twinkle, through the night.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!

In the dark blue sky so deep
Through my curtains often peep
For you never close your eyes
Til the morning sun does rise
Twinkle, twinkle, little star
How I wonder what you are

Twinkle, twinkle, little star
How I wonder what you are

Serius, aku still hafal lagi lagu nie. Korang nak aku nyanyikan? Lain kali kot..=)
( sebelum korang tengok VC nie, baek la korang amik pose macam nie )

video
p/s : thanks to my friend adila for sharing this video!best ar!hahaha That's all

9 comments:

  1. ntah nape time aku tgk video tuh otometik kpale aku goyang2..

    miahahahahhaha

    ReplyDelete
  2. hehehe....luculah.saya baru di sini ...jemputlah ke sarang lebah saya pula di beegirl17.blogspot.com.saya tahu blog saya tak sehebat awaknya...jemputlah ya..

    ReplyDelete
  3. kiut la..suka lagu nie.jom nyanyi same2 smbl wat gaya =)

    ReplyDelete
  4. Need ur support by click the vote button, for Clean&Clear Models search. http://apps.facebook.com/cleanclearmy/gallery/detail/18/
    thank you

    ReplyDelete
  5. Thanks for information about the Tamil language is one of the popular language. During the 19th century, attempts were made to create a written version of the colloquial spoken language. Tami literature is very interesting for learn Tamil and it has very typical format for language.

    ReplyDelete

BeSt 4 me: