Sunday, April 25

TUPAI PENGGANTI TOM CRUISE! ( misi mustahak )

Salam..macam biase di hari ahad nie, aku akan mencuci mata korang dan jugak aku. Tapi untuk minggu nie takde gambo, aku just bagi video. Seronok aku tengok VC nie, memang menguji kesabaran la nak latih TUPAI macam nie. Kalau tikus tuh, boleh tahan lagi. Tupai nie kan macam liar sikit.

So..korang cube bayangkan seeko tupai dapat menggantikan mamat ensem nie punye kerja?hehe
( giler machoi )
( pengganti Tom Cruise )

Okeh. Cukup la setakat tuh, korang tengok la VC menarik nie yea. Enjoy :


Action Squirrel!!! - More amazing video clips are a click away


p/s : lepas nie aku nak beli Tupai la..=)

That's all..

Contest - SENYUMAN PALING MENAWAN

Salam semua..so, kali kedua contest yang dibuat oleh aku. Bukan aku, tapi cik chenta. Aku saje nak tengok minah2 kat blog aku nie join contest nie. Sebab korang punye senyuman kan menawan,so tak salah join kan?

so..pada sape2 yang mempunyai senyuman menawan tuh..meh join..
Klik jek kat snie yea CONTEST SENYUMAN MENAWAN
Cik chenta..aku tak join.sebab senyuman aku terlalu menawan.haha..=)

Jadi, oleh sebab aku tak join..aku akan tag owang lebih sikit..
So, pada mereka2 nie aku rase korang patut join!
Antara calon-calon nye :

So, korang jangan marah yea sbb aku pilih korang..hehehe.
So, gudluck yea!!=)

p/s : kang korang bgitau yea klu dah buat..leh gak aku tengok..hehe

Saturday, April 24

ORANG MALAYSIA BAWA KERETA MEMANG 'PALAT' MACAM NIE YE?

Salam..fuhh, rase baru kali nie aku buat tajuk entry panjang macam nie kan?huh! Oleh kerana ade beberapa kawan2 aku nak amik lesen kereta, termasuk cik ANN! kan ANN kan?so, aku nak nasihat supaya dah dapt lesen tuh, tolong la jgn bawak keta macam 'palat'. Macam orang takde lesen la, aku rase org yg takde lesen lagi bawak elok, lagipun klu tgk eksiden kan? mesti ramai orang yg dah lame ade lesen. Maybe dulu mase ade kelas memandu tuh, dorang 'fly' kot. Sebab tuh bawak kereta macam budak tak belajar jek. ( geram abis dah nie )..

( gambar hiasan )

Aku rase bukan aku saje yg menerima naseb macam nie, tapi orang lain pn same juga. Kadang bukan ape, nak ditegur kang dah besau, jadi aku luahkan la kat blog nie. Best! masing2 leh lepas geram. So, antara perkara 'annoying' atau meluat sekali bila orang Malaysia memandu ialah :

*Bawa kereta 'bapak slow!'
- Nie selalunye terjadi pada tempat yg tidak sepatutya la, contoh kalau jalan kat bandar, mesti semua nak cepat kan? Bukan nye bersiar2 kat tepi pantai, makan angin smpi perot kembong!. Kalau nak buat gitu, tolong la berhenti kat tepi ke, tak pn parking kat mane2 pastu jln la kaki sepuas2nye smpai patah kaki ko tuh. Janji jgn menyusahkan orang laen!
( siput pun lagi laju )

*Bawa kereta mahal tapi 'signal bapak kedekut!'
- Ha, nie pun 1 hal lagi. Bawak BMW 3 serius SERIES, tapi signal nak masuk simpang punya payah nak tunjuk! Kena plak tengok kat no plat ( kereta baru ) Aikk bang, tak kn kereta baru, lampu dah rosak?? Lain kli beli kereta 2nd hand jek, jenis lampu pun tgu masa nak tercabut, takde la owg sakit hati. Lepas tuh, kalau dh nak masuk simpang tuh baru nak bagi signal, sape yang nak tengok??Awak nie tgu jek dari jauh, sampai2 dekat kuar signal ke tempat laen..huh!


*Bawa kereta 'cacamerba'
- Cacamerba nie macam huru hara la. Orang yang bawak macam nie, memang leh membahayakan orang laen, kejap ke kanan kejap ke kiri! Tak paham aku, nak kate ngantok, muka segar jek. Aku cakap dlm hati, nie mesti lesen terbang nie. 

*Bawa kereta 'kejap2 nak brek'
- Adehhh, nie la letih..huhu. Time sepatutnya laju, tak dibuatnye, time bila slow tak kena tmpt. Kejap2 brek..Kejap2 brek..Letih la bai,abis break moto macam tuh, asyik kena brek jek. Kalau yang macam nie memang ade potensi dapat cium 'bontot blkg'

*Bawa kereta di laluan Moto.
- Fuhhh, nie 1 hal yg sememangnye kita tgk selalu. Mesti akan jadi kat highway bila dah stat jem! Suka2 ko jek nk ikot jalan moto yea? Abis tuh yang moto nak ikot mane? Terbang ke? Kadang2 bukan ape, tau korang memang tak sabar tapi kalau dah kat situ, moto pun susah nak lalu, rase macam nak baling helmet jek kat orang macam nie!

*Bawak kereta tak sesuai dengan keadaan.
- Kalau yang kes nie, selalunye disebabkan pemandu yang laju. Sebab tuh la selalu eksiden! Kalau macam nie aku tujukan khas tuk orang yang mengunnakan handst semasa memandu. Lepas tuh, kalau bawak kereta ke kawasan kampung tuh, tolong2 la bawak plan2, nie tidak bawak macam pelesit.. Kalau terlanggar budak tuh, mau melambung bdk tuh..Sampai ke bandar, elok plak bawak slow!

*Bawa kereta lampu tinggi semajang
- Kalau macam nie, kesian la kat orang2 yang rabun malam. Dorang bukan bleh sangat kena cahaya kat mata tak nmpak jalan terus nanti. Ade setengah orang, dia memang tak pasan, kita bagi signal baru dia turunkan lampu. Tapi yang tak paham bahase nie! Nak juga lampu tinggi, baek ko buh lampu stadium punye tuh, lagi besau!


Itulah dia, aku rase macam ade lagi..tapi dah tak ingat. Mane yang dan jelah, rase2 semua nie memang selalu terjadi kan? Dalam sedar tak sedar pun kita ade buat jgak=)

p/s : rase2 klu korang selalu buat, baek pegi buang jelah lesen tuh..haha

That's all..

Wednesday, April 21

Twinkle..Twinkle..Little STAR! ( versi TAMIL )

Haha..Salam..sory, aku tak dapat nak kawal bila tengok VC nie. Memang kreatif la, aku rase kalau yang cipta lagi Twinkle2 nie tau, mau bersara kot buat lagu. Korang mesti ingat kan lagu nie? Twinkle2 little Star? Kalau diingatkan kembali, memang menjadi lagu aku masa kecik2 dulu..(time nak tido la) Mak aku yang selalu duk nynyi depan mata aku, berkelip2 mata aku tengok mulut mak aku terkumat kamit menyanyi.

Rase2 kalau dah besar macam nie, mintak mak nyanyikan lagi. Korang rase ape mak aku jawab? ( buang tebiat ke hape ko nie ).
Sebelum korang pergi lebih jauh..Mari aku bagi lirik lagu sebenar nie, kang kalau korang tengok VC nie tak paham plak kan? Jadi aku sediakan lirik, supaya korang boleh translate sendirik.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are.
Up above the world so high,
Like a diamond in the sky.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!

When the blazing sun is gone,
When there's nothing he shines upon,
Then you show your little light,
Twinkle, twinkle, through the night.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!

In the dark blue sky so deep
Through my curtains often peep
For you never close your eyes
Til the morning sun does rise
Twinkle, twinkle, little star
How I wonder what you are

Twinkle, twinkle, little star
How I wonder what you are

Serius, aku still hafal lagi lagu nie. Korang nak aku nyanyikan? Lain kali kot..=)
( sebelum korang tengok VC nie, baek la korang amik pose macam nie )

video
p/s : thanks to my friend adila for sharing this video!best ar!hahaha That's all

Sunday, April 18

Susu Ibu..SANGGUPKAH?? ( part 5 ) - episod akhir

Okeh..episod akhir. Wahh, macam drama plak kan? Maybe aku akan buat drama lak pasni, kalau ade bakat la. Aku rase dah sesuai untuk part yang terakhir untuk cerita kisah Susu Ibu nie, tentang seseorang yg nak kongsi ttg kebaikan susu ibu dan pengorbanan nye~Untuk sambungan nye.. ( sila gunakan tisu sendiri yea ) :


Mak.
Hari dah pagi nie..nape mak tak bukak mata lagi?
Bila adik pgl lemah je mak bukak mata..
Adik pgl doktor..
Doktor ckp PLEASE PREPARE!!..
Mak jgn tinggalkan adikk!!..

Mak..
Hari nak malam..
Keadaan mak makin nazak..
Kami bawk mak balik rumah..
Mak tau tak, ms dlm perjalanan nak balik adik bwk keta..
Dlm keadaan separuh sedar..
Kenangan bsama berputar dlm kepala nie..
Air mata tak mampu bertahan..

Mak..
Sampai di umah mak kua ambulans..
Mak, kami letak atas tilam..
Sesudah nurse tanggalkan oksigen, mak tgk anak2 dan ayah..
Tak smpai 10 minit..pukul 10.05 mlm..
isk..isk..mak TINGGALKAN KAMI...

Mak...
Jam 11.30 tgh hari mak dimandikan..
Anak2 mak yg mndikan mak..
Mak mesti rase betapa lembutnye kami gsok bdan mak kan..
Mak tau tak abg yg jadi imam solat jenazah mak..
Mak mesti tau kan?..

Mak..
Malam tu adik kemaskan barang mak..
Adik nmpak sepucuk surat..
Rupa nye surat mak kepada anak2 mak..
Mak ckp mak maafkan smua anak2 mak..
Mak HALAL kn susu yg mengalir dlm tubuh semua anak2 mak..
Mak pesan bg susu bdn kat cucu dia..
Isk..isk..masa tu ayah menangis truk..

Mak..
Selepas mak pegi, mak dpt 4 cucu sekali gus..
Mak tau tak..adik dpt anak lelaki..
Kalo mak ade..mesti mak suka kan??

Mak..
Adik kotakan janji adik pada mak..
Adik susukan cucu mak ngan susu adik..
Tapi dia suka guna botol la mak..
Tapi susunya tetap susu adik..
Mak jgn risau yer..

Mak..
Mak jgn marah yer adik cite kat kawan2 adik..
Adik nak share pengalaman mak pada semua kaum ibu..
Supaya menjadi renungan..

Mak..
Adik nak mak tau..yg ketika ini perasaan rindu tu..
Semakin menebal sehingga menusuk2 hati ni..
Terasa sakitnye mak..kerana menanggung rindu..
Tapi yg adik mampu lakukan hnya sedekah al-fatihah jer..
Adik berhenti dulu ye mak..ASSALAMUALAIKUM..

Itula kesudahan nye cerita ini..So, ape korang rase yg nak disampaikan? Baca entry jek dah tau ape kan? Renung2 kan la yea..=) Sekarang nie dah bermacam2 jenis susu tepung dah..Patut budak2 sekarang ramai yang degil2..

That's all..

TAG INI BERKESUDAHAN MACAM NIE?

Bila tiba hari ahad..macam nie la..bagi cuci mata dan jawab tag2 yg mane ade..so, tag pilihan aku untuk hari ini adalah daripada cik Emora. 
So, ra..aku jawab TAG yang nie dlu yea. Nanti2 aku buat yang bergambar tuh..=). Jum korang semua, pekena sekali tag nie..Bagi sape2 yang aku tag tuh, paham2 la yea~hehe
 
1. 3 names in your message inbox.
- Fasihah -
- Emora -
- Aisumi -
- Ryn -
- Facebook - hahaha
 ( facebook pun aku sms wey )

2.Your main Ringtone.
- Sape lagi kalau bukan YUNA ( Dan sebenarnya )

3.What u did at 12 last night?
- Duk lepak chatting kat kapet -
- Makan -

4.Who was the last person you went out with? where?
- Ehmmm..fasih..pegi pasor malam -

5.The colour of the T-shirt you're wearing now
- Warna merah! ( CK ) cikai punye -

6.The last thing u did
- Minum milo -

7.3 of your everyday favorite items
- Handphone Sony ku yg buruk -
- External hard disk -
- Super ring aku - ngeh2..

8.The color of your bedroom
- OREN bai..(memang aku tak suke) -

9.How much money in your wallet now
- 30 hengget jek -

10.How's life?
- huh..so hottt~ dan kelaparan saje -

11.your favorite song
- Untitled - Simple Plan -

12.What will you do next weekend?
- Kerja..Kerja..dan Kerja.. -

13.When was the last time you saw your mum
- Baru jek kejap nie ha..hehhe -

14.where is she now?
- kat rumah nie ha -

15.when was the last time you talked to your parent?
- Tadi -

16.Who is the last person that talked with you last night?
- Emora -

17. where did you have dinner last night?
- kat rumah jek..penat mak aku masak -

18.The last surprise you got.
- bulan 2 kot...tak ingat la hape -

19.Last thing you borrowed from your friend.
- pemadam pensil -

20.Who is your bf/gf or husband/wife?
- Yang mane 1 nie?hahaha -

21.what do you feel now?
- Lapo -

22.wanna share with who?
- sorang2 suda..takyah share2 -

23.who knows your secret?
- Of coz my best friend =) -

24.they keep your secret?
- Of coz.. -

25. Are you angry with someone?
- Ehmmm..setakat nie belum ade lagi -

26.what do you order at McD?
- Huh..Double CheesebuRger! -

27.The last time you felt so sad..
- Last Wednesday -

28.mahu tag?
Zack Entry
Ann
Gadis Terbilang

That's all..
"FRIENDSHIP IS PRICELESS"

SILAP MATA ( Mata Korang Silap Tak? )

Fuhhh..dah puas aku gosok2 mate aku, dari macam2 side aku tengok. Memang pandai pada sape yang buat nie! Benda tuh tak bergerak pun, tapi kita leh nampak bergerak-gerak..Nie baru la SILAP MATA! Korang nak tengok? Jangan gosok mata korang smpi merah suda.( kang besok ade plak yg buat alasan nak MC )

Jum..aku bagi CUCI mata2 korang tuh, bagi segar sikit di hari AHD nie!

( korang tengok macam bola kuning tuh kembang jek kan? )

( semua nye berpusing2 )

( kembang..kembang dan kembang )


( ke kiri dan ke kanan tikar nie )




Bergerak-gerak kan? Aku tak buat pape pun tau!=)
Korang punye mata yang silap tuh..
Kalau nak tengok benda nie tak bergerak, korang julingkan sikit mata tuh..
Jangan jadi Juling teros suda la!
Okeh, cukup la exercise mata untuk hari nie..

p/s : letih mata duk baca entry2..jadi tgk pic macam nie skali skale..leh pulun lagi blogwalking~

That's all..

SYARAT BARU UTK SAPE NAK BERKAWIN! ( Lelaki Itu Mesti Sihat! )

Salam..Selamat Sejahtera..Moshi2..Gudnyte! HaH..Terkeluar lagi..Maklum la dah lame tak buat. Agak susah jugak aku nak bersihkan sawang2 nie. Adeh, hati sungguh keciwa tak dapat pegi Event Gatsby hari nie.( terlewat utk daftar ). Cukup la cerita pasai tuh, nak buat macam mane kan. Belum ade rezki kot nak jumpe blogger2 laen.=) Kalau semua pegi kang, takot tak cukup lak ruang kat depan Times Square tuh ( nak sedapkan hati nie ).

Oleh kerana pertukaran kerja minggu nie, aku agak busy2..busy2..Agak rase macam kekok sikit dekat tempat baru. Yelah, tak kenal owg lagi. Aku lak jenis malu2 owg nye ( ye ke? ), biase la kan mula2..Kang kalau dah tumbuh tanduk..Paham2 jelah. Semua tempat aku merayau nanti. ( bos aku amoi bai..& partner aku lak tuh ).=)So, bukan pasal kerja aku nak cerita or pasal ibu2, cintan2 ke, TAPI pasal suami-suami! Dalam bahase laen nye Hubby laa.

Syarat- syarat kawin yang aku maksudkan dengan "Lelaki Itu Mesti Sihat" ialah sihat dari segi MENTAL dia tuh! Asai bukak jek paper, mesti ade cite pasal "Suami" nie. Simbah Asid la, pukul budak la, terajang isteri. Senang jek kan? Rugi tau belanja khawin macam tuh, kalau kawin semata-mata nak sepak terajang! Macam mane agaknye pemikiran dorang nie masa tuh kan? Dah macam orang hilang pedoman rasenye.

Masa sebelum kawin, bukan maen lagi SAYANG2 kan?huhu. Tapi bila dah lame..Ehmm. Bukan semua lelaki aku maksudkan, tapi setengah2 nye tuh. Nampak macam ok jek, tapi disebalik rupa dia yg inesen tuh, tersimpan sejenis "makhluk halus" dalam diri dia tuh. Bila dah marah, tak leh nak control ( macam incredible huck la ) tapi nie jadi "Incredible Hubby". Ok tak? Jum tengok cerita2 menarik aku nak kongsi dengan korang.

PASAL TOLAK SEKS!
Nie lagi 1 kes, adehh. Pasal nie pun leh simbah asid kan? ( Sangap sangat ka bro? ). Tapi betul aku ckp kat kaum2 Hawa, lelaki kalau 'tak dapat' memang cam "weng" sikit. ( maklum la air dah sampai kepale otak ). Tapi kalau mintak selalu gak, perit gak bro..ngeh2. Agak2 la sikit, timbang rase sikit..Dah la keja umah korang tak tlg, tau balik "nak" ajeeee! ( bkn pompuna selalu merungut cmnie )
( nie la dia owangnye! )
Kalau muke macam Shah Rukh Kahn, takpela jugak masuk tv nie. Kan? Aku nak tanye kat kaum HAWA, kalau korang diberi peluang untuk bertemu dengan penyagak diatas, ape perkara PERTAMA korang akan buat?

BUNUH ANAK SENDIRI!

Yang nie bukan berlaku di negara Malaysia yg tercinta ini, walaupun dlm malaysia nie ramai yg "Blind Jealous" ( cemburu buta la ). Tapi aku tak penah lagi dengor kes seperti ini berlaku kat Malaysia. Kes nie berlaku dekat New York yang merupakan bukan tempat tinggal aku! Tapi orang laen.=P

Cerita nye begini - Laki2 nie tersangat jeles dan terase tercabar oleh kewibawaan seorang BAYI 7 bulan yang lebih rapat dengan mak nye! Name baby tuh XIAH..( baru 7 bulan bai..nak bace ABC pn tak tau lagi ). Ayah dia nie aku rase terlalu jeles,tengok anaknye rapat dgn ibunya. So, ape dia buat? dia pegi tumbuk dada baby tuh, macam tumbuk dada org yang sebaya dengan dia! BODOH kan? aku tak sangka ade manusia yang SETEROK ini! Takat nie kat Malaysia blum ade ag, jangan tibe2 wujud lak pasni..
( nie la budak nye )

Bayangkan?? macam mane tangan seorang dewasa leh pegi tumbok dada sekecil tapak tangan dia jek? Tak paham aku. oke, tutup pasal cerita nie.

Jadi, pada korang2 yang nak berkawin, Cube2 la bawak bakal suami korang tuh pegi Tanjong Rambutan, tengok dia larat tak nak layan orang kat sane? Kalau larat tuh, dia kire lulus la! haha..( jangan ikot ok ) Aku rase patut la kena ada syarat macam tuh, jadi kita leh tau tahap "kegilaan" seseorang manusia nie. Maklum la, sekarang taraf hidup makin tinggi, so bakal2 suami nie selalu nak mencari yang terbaik untuk isteri nya, jadi banyak tekanan. Itu sebab boleh jadi macam2 tuh..Pikir2 kan la. Buat dulu ujian kat kaum2 Adam dulu nie yea=)Bahaye2..

p/s : perempuan itu dijadikan dari tulang rusuk kamo wahai LELAKI!

That's all.

Saturday, April 17

Susu Ibu..SANGGUPKAH?? ( part 4 )

Untuk korang yang menunggu..
Dan ini adalah sambungan nya..

Mak..
Selepas mak dikeluarkan dari hsptl
Kami adik beradik beli
Semua kelengkapan mak..
Supaya mudah utk mak
Melakukan fisioterapi di rumah

Mak..
Dah sebulan mak mcm nie
Tak ada perubahan tapi adik...
Tak akan putus asa adik akn ikut..
Semangat mak cm mak susu kan adik...

Mak..
Mak ingt tak adik mandikan mak setiap kali
Adik balik kerja??mak igt tak?
Ada 1 hari lepas adik mandikan..
Adik terus cium mak, adik ckp kat mak..
Yang adik mengandung..
Masa tu mak suke betol! ..manis je senyuman mak..

Lepas tu adik pakai kn mak pampers..
Tapi mak menangis..
Mak kata tak sia1 mak SUSUkan adik..
Isk..isk.. adik terus peluk mak..
Sampai tertido kan?
Ermmm ank mak ni msih suka tido ngan mak tau..

Mak..
Tak lama lagi kita nak raya..
Abg dh belikan baju kat mak..cantikkan?
Mak senyum jer...

Mak..
Lagi 2 hari nak raya..
Pagi tuh adik mtk resepi nk buat rendang tok kat mak..
Sebab mak suruh adik masakkan?
Tapi mlm tu mak sesak nafas..
Abg cepat2 bawak mak gi hsptl..

Mak..
Sekali lagi jantung adik terhenti seketika..
Kali ni hati adik mcm dihiris2..
Bila doctor kata paru2 mak dijangkiti kuman..
Hampir 80% dan peluang utk hidup amat tipis..

Mak..
Ni malam raya..mlm nie adik tido ngan mak yer..
Adik balik nk bt rendang mak..
Mlm nie kak chik jaga mak yer..
Subuh sok adik dtg bawak rendang..
Adik dtg macam mana mak dtg antar susu kat adik dulu..

Mak..
Hari ni kita raya mak senyum jek..
Mak suka yer anak2 mak ade..
Adik suap mak rendang yg adik masak..
Tapi mak cakap tak rasa pape pun..
Adik tau mak dah tak ada deria rase..

Mak..
Sekarang keadaan mak makin lemah..
Adik beraya ngan  mak atas katil hsptl..
Mak igt tak adik mtk ampun ngan mak?
Adik mtk mak ampunkan segala dosa adik ngan mak..
Tapi mak kata adik takde dosa ngan mak..
Isk..isk..isk.. adik terharu betul masa tuh..
Pastu mak ckp mak HALALkan susu yg mak berikan pada adik..

Mak..
Hari dah malam nie nak masuk raya ke-4 dah..
Malam nie adik nak peluk mak..
Tapi takut nurse mrh adik baring atas katil mak..
Tapi takpe, adik peluk tangan mak je ye?
Tapi mak senyum jek..

Mak..
Hari dah pagi....Nape......

Cerita yang makin hampir ke kesudahannye..maybe 1 part lagi or 2 part..=)
Cerita nie dari pengalaman sumone..so, aku nak kongsikan dengan korang yea..tunggu for next part..

p/s : tisu umah aku dah abis..huhuhu

That's all.

Wednesday, April 14

SELAMAT TINGGAL DUNIA BLOG!

( gambar hiasan )

- Mungkin kah ini penamat nye? -
- Aku sudah give up ka? -
- Berakhirnya penulisan yg cacamerba oleh aku? -
- Rase2 nye tidak boleh meneruskan lagi -

Dengan tulus ikhlas nye aku ingin memberitahu tentang penutupan blog ini..Terima kasih atas segala kerjasama korang! Dan aku ucapkan terima kasih kat semua yg sudi follow aku ye! Terima kasih sbb sudi membaca blog aku nie..walaupun tak seberape=)

Aku minta maaf jika ada salah dan silap selama aku 'berkawan' dengan korang nie. Kalau ade yg terase hati, harap dimaafkan yea..Aku bkn nye seorang yang sempurna. Korang pun same, semua pun same..( leh bt pantun). Halalkan segala perkataan yg keluar dari penulisan aku serta mulut aku nie, belum takat laser mcm Azwan lagi. (masih control). Sebelum aku merapu dan menghabiskan tisu yg ade, aku ade hadiah untuk semua followers2 aku! Korang memang best..NaH!
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
- Dah nampak ke belum? -
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
- Kejap yea..sikit jek lagi..harap bersabar -
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
*
**
-Okeh suda -

- Korang jangan marah aku yea -
- Aku pergi tak lame -
- Sekejap jek..-
- Takkan nak tinggalkan blog kesayangan hamba nie? -
- HaHa.-

Aku akan bertukar tmpt kerja jek. So, agak slow la nak on9 lepas nie. Tuh saje. Jangan risau, pasal "susu ibu" tuh akan diteruskan. Korang rajin2 la bersihkan sawang2 kat blog aku nanti yea! Terima kasih daun keladi, esok lusa korang dtg baca lagi yea!=)
p/s : aku takde niat nak mengenakan pun yea. saje nak tgk kerajinan korang.=)

p/s lagi : korang doakan kejayaan aku yea!=)

That's all..
"FRIENDSHIP IS PRICELESS"

Susu Ibu...SANGGUPKAH? ( part 3! )

Jum bagi korang yang mengikuti dari part 1 & 2..Nie sambungan bagi part 3 :

Mak..
Tujuan adik menipu tu,sbb tak nak bg mak marah
Adik tkt kena pukul..tapi bila malam tiba
Adik ckp terus terang je..
Mak terus cium adik, adik tanye kenape?
Mak kata mak tau adik tak kan menipu mak..
Sebab anak yg minum susu ibu nya dgn baik
Hati nya lembut dan takkan sesekali nak melukai hati ibu nya..
Masa mak ckp tu adik dah nangis dah..

Mak...
Sekarang adik dah besar & baru stat kerja..
Adik seronok sgt bila dpt gaji bagi kat mak duit..
Mak pun mesti seronok kan??
Sekarang mak sruh adik bawak blik kwn adik tu
Mak ckp mak nak kenal kan?

Adik dah bwak balik mak..
Mak suka sgt ngan pilihan adik..
Tapi mak adik tak serius lagi masa tuh..
Mak marah adik...

Mak terus ckp kat kawan adik
Kalo betul suka kan adik
Suruh dia amik adik jdi isteri yg sah..
Adik terkedu betul masa tuh
Hati adik meronta-ronta tak nak kawin lagi..

Pada 09.09.2009 adik kawin jugak..
Mak igt tak masa adik gi honeymoon kat langkawi?
Adik bwk mak ngan bapak sekali.
Kita jumpa seorang perempuan nie..
Menyusukan ank dia gune botol..
Mak tanye guna susu apa
Dia jawab susu ENFALAC
Terus je mak tanye nape tak guna susu sendiri
Katanya susah la..
Aduhai..mak mengeluh pnjg bila dengar jawapan tu..

Mak..
Pada awal September 2009 mak dah mula sakit..
Mak ckp mak sakit pinggang
Jenuh adik bwk ke pakar
Dktr kata ada masalah saraf tunjang
Tak lama pastu mak mula rase kebas2..
Disebelah kanan..
Adik terus bwk pegi hospital..
Doktor sahkan mak lumpuh separuh badan..

Mak..
Mak tau tak cm mana perasaan adik mse tuh??
Rasa nye jantung adik terhenti seketika waktu tu
Rasa nye hati ni di carik2..
Isk..isk..isk.. adik tak tahan mak...
Tak tahan tgk mak seperti itu..

Sekian untuk part 3...Tunggu ye untuk sambungan part 4..isk..isk..

That's all..

Sunday, April 11

GAMBAR SATAY UNTUK SANTAPAN KORANG..(Sangat Sedap!)

Salam semua! Terase di perot ku ini lapar dan rase macam nak makan satay saje. Korang mesti minat satay kan?? Minat tak? Sate kajang? Sape tak kenal Satay kajang kan? Asal sebut jek, mesti orang akan ingat satay tuh berada di Kajang saje, tapi sebenarnye berada dimana-mana. Oke, aku saje buat intro pasal satay, tapi sebenaunye bkn nak cerita pasai Satay Kajang..tapi satay laen. Satay nie susah nak didapati kat Malaysia nie, dan kalau dijual kat sinie, conform tak laku. Kalau tak caye, korang leh la try..Nak tau satay ape? Jum tengok!

Jangan salahkan aku kalau korang tibe2 takde selera makan yea!=)

MARI!!MARI!! 1 cucuk singgit!!

( Satay Cengkerik! )

- nie kalau beli banyak leh dapat murah ye! -
- kalau rase tak boleh abis, leh bagi kat ikan -

( Satay Ular, Belut dan Udang )

- rase2 korang nak beli tak jagung tuh?-

( nie aku tak pasti Satay ape)

- Korang pandai la bagi name Satay ape ek -

( Satay Tikus aku rase yg warna coklat tuh )

- seyes perot aku dah mual -

- ha! pilih2!! selongok 3 ringgit! -
- macam keropok jek kan? tapi semua serangga tuh -

( Satay Lipan )
- kalau korang makan nie, mau keluar bnyk kaki pasni -
- senang sikit nak berjlan kemana2..laju jek! -

( Satay Ulat Sutera )
- kalau makan yg nie, korang akan rase....(xtau la aku nk ckp) -

DAN MENU PALING MENARIK!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
( Bubur Lipas )

- aku rase ade macam rase bubur kacang sikit. -
- nak try? -
- tapi aku rase bkn lipas nie, aku buh jek -

Amacam? Ade sape2 nak order? aku leh bagi..tapi korang tangkap sendiri la..dan rase sendiri!heeee~Best kan?Nyum2!!

p/s : Lupa plak nak pesan, bawak sekali plastik klu tengok gambo2 nie. Takot2 ade yg terkeluar isi perot nye~hehehe

That's all..