Sunday, February 14

KEK COKELAT??NYUM2!

 
( my mum 1st kek cokelat!)
Entry khas tuk kek cokelat mak aku yg baru cebur diri untuk melakukan nye!Sempena bufday aku ka?aku pn tak tau!Senyap2 jek,tau2 dah nak buat.Sebelom2 nie just buat kek yang warna warni tuh,KEK MARBLE kot namenye.So,camne rupe kek nie??korang nampak cam lubuk air kat tengah tuh?itu sebenarnye cokelat..nak buat camne ntah..Last-last cair camtuh,banjir 1 pinggan!lagi la aku suka!dapat cokelat cair!

Sepatutnye tak jadi begitu,tapi yelah.Setiap yg 1st time nie,mesti ade kekurangan kan?Lepas nie buat yang terbaek la!Chayok2..Tapi rase nye memang ManTap!..Cuma cokelat nye terlebih suda~


Nway,thanks pada ibuku kerana berjaya membuat kek nie!Kuasa seorang ibu kan?ehmm.Korang nak tak?nanti time bufday korang,swuh ibu2 korang buatkan ek.Aku punye dah abis dah.Sebab yang tukang rase nye sememangnye la aku!dan tukang melahap pun aku!Dah2,aku nak makan lagi nie.
p/s : Sape2 yang nak tau makanan yang dia masak tuh sedap ke idak..leh la bagi aku try rase!muhahaha~

That's all.


20 comments:

  1. nampak basah n lazt sekali;)sy nk tempah satu dr mama awk!;)

    ReplyDelete
  2. husna : hehehe..nti tnye mak ek~nk bt ag ke idak~:P

    ReplyDelete
  3. haha..
    kerja awak nih tukang rasa yer..?

    ReplyDelete
  4. waa..da lama xbuat kek..
    dulu..hari2 buat kek cz keje part time di kedai kek..
    btw..coklat cair ya..
    maybe anda tidak cairkan coklat mggunakan cara yg betul..
    huhu..
    lapar da ni nmpak kek tu..

    ReplyDelete
  5. afzan : hahaha~yup!!mmg tkg rase saje~

    zalikha : leh try kek kamo pasni~cube bt tgk..bagi tkg rase~hehehe

    ReplyDelete
  6. nabiel..dlm blog saya ada gmbar2 kek yg sy buat..resepi pn ada..haha..carilaa..

    huhu..

    ni seperti mempromote blog ni..haha

    ReplyDelete
  7. ni ke kek yg ang ckp pagy tdi.sedap weh~

    ReplyDelete
  8. cedapnyerrr!!!
    aku ske giler kek camni!
    meleleh air liur aku tgk!

    ReplyDelete
  9. zalikha : nti sy jenguk2 ek~leh rse2 cket~hehehe

    ReplyDelete
  10. emora : nie la kek nye!mau ka?hehehe

    senget : ehhh~dh jmput laaa..spe swuh xdtg~muahahaha

    independant : ko blum rase ag!!hehehe

    ReplyDelete
  11. uishhh~~
    yg penting sentimental value die tinggi tu~~ MOM'S COOK !
    hahaa

    ReplyDelete
  12. waa~~
    best nye kek coklat.
    *padehal baru semalam makan*
    teheheh~~

    ReplyDelete
  13. hahaha .
    asal kena bagi kau rasa .
    hahahak..
    kau pkar ek ??

    tapi seriously la .
    kek coklat mmg terbaek !
    haha

    ReplyDelete
  14. zumma : yup!tuh yg plg pntg tuh~hehehe

    ReplyDelete
  15. radiah : cedap x?nk rse?hehehe

    ReplyDelete
  16. aus : takde la pkr..tp leh la tlg rsekn~hehehe..cklt jek..laen xpndi~:P

    ReplyDelete

BeSt 4 me: