Wednesday, February 17

KENANGAN AKU DAN DENTIST COMEL~

 
( cumel kan?)

Cumel kan nurse kat atas nie??kalau ade Dentist yang comel macam nie,tiap-tiap hari aku sakit gigi pun takpe!hah!.Tapi tadi yg aku jumpa lebih kurang macam nie la (tapi versi malaya punye..phm2 suda)Korang nak tau nape aku kena jumpa DENTIST hari nie?? Al - Kisahnye :

Aku nie dah lame merana dan menanggung penyeksaan kat dalam mulut aku nie!Hari demi hari..(cam dalam novel la plak )..Berdenyut-denyut dari aku study dulu ag.Tapi dah keja nie,bila lagi nak abiskan duit company aku keja!heee.Jadi hari nie aku nekad pegi jumpe dengan harapan gigi aku boleh baik dengan tampalan saje! Tapi TIDAK!!!Masuk-masuk jek bilik itu bila name aku di panggil :

Nurse : NABIL FARKHAN!!!
Aku : Iyeeee (grgnye ko pgl aku)dup..dap..dup..dap..
Nurse : Masuk2!!
Aku : OKE!!
Nurse : Ehhhh..bukak kasut dulu!!
Aku : Opsss!cowie (aku tak sabo dah time nie)


( sebab aku dah nmpk kusi nie )

DOC : Sila duduk..
AKU : Oke..landing timeee:)
DOC : Ape masalahnye??
AKU : Nurse ko comel (dlm ati jek).Gigi blkg saye caket doc!Cam ade lubang ape ntah!
DOC : Buka mulut!Ok..gigi bongsu u tak tmbuh abis!(tak smpi 2minit dia jek,dah selesai)
AKU : Ade gigi ag ke?(aku bt2 blur..)tapi lubang tuh?
DOC : Memang ade lubang..sebab tak tumbuh abis..u kena OPERATE!nanti i bagi surat.
AKU : Erkk..Operate??Tampal jek xleh kew?
DOC : Tak buleh,gg bongsu u tuh kena cabut!(muke grg)
AKU : Ehmm..baiklahh..(muka sadis)


Aku pun blah dgn surat doc tuh,untuk diberikan pada HR aku..So,lepas dapat approve dari dorang ade ke patut manager HR tuh tulis kat situ,"Kalau kesakitan itu tidak mengganggu kerja aku dan aku leh tahan sakit,so hold on"Pehhhh..ko ingat dengan makan ubat jek gigi aku buleh baek ke??Buleh tampal lubang tuh??ishhh..naseb baek anak ko comel!(harap2 dia tak bace nie).So..kembali ke klinik tadi :
AKU : Oke doc,dah approve!
DOC : U ready x?sekejap jek
AKU : Im alwayz ready doc!(dlm ati cuak)
Dentist tuh g amik jarum nak bius aku!!
DOC : Tahan cikit,nie sakit tau!i know u can do it (dialog nie ak tmbh sndri.haha)

Lepas dari tuh,aku diam jek..mulut dah kebas..tak buleh cakap pape dah.Korang nak tengok peralatan nye??NaH :
 
Dalam bulatan MERAH tuh..dia cucuk kat celah2 gigi aku!..BIUS la tuh..
Dalam bulatan BIRU tuh,dia duk pakai cungkil2 gigi aku..aku dengor cam simen kena korek jek!


Dan playar blah hujung sini dia guna tuk cabut gigi aku!Eeee..SERAM!..tekezut aku time dia bawak kuar playar nie!
Habis dia godam gigi aku,time tuh aku syok jek layan bius aku tuh..s0,takde la rase sakit!


Dalam bulatan HIJAU tuh kedaan gigi aku! Tapi blah atasnye dah berlubang..s0,KE SEMUA gigi tuh dia cabut!!Dengan akar-akar sekali!Pehhhh..
Bila dah selesai tuh,aku rase cam mulut aku kena korek jek..Darah toksah cite la,bape gelen ntah kua!Bila dah selesai tuh :

DOC : U macam mane?ade rase sakit?
AKU : Takde doc..ok jek..(nak sengih pun xleh dah)
DOC : Bius nie akan tahan dalam 4jam..Nanti i bagi u ubat.
AKU : Lepas 4jam?
DOC : U akan rase sakit sikit laa,sebab dah tak kebas!
AKU : Ohhh(time kaseh doc sebab menakutkan aku)
DOC : I bagi u m/c hari dan besok yea!
AKU : Oke!(konon2 sedih..dalam hati sengih jek dapat cuti!)
DOC : Nanti u makan ubat nie..bla..bla..bla..bla.(pnjg sgt dia bebel)
AKU : Oke Doc!thanks yea:)

Aku pun balik bawak m/c..Terus bedesup balik umah!!hehehe..Balik2,tengok kat cermin..pehh..gigi aku dah ilang!..Korang nak tengok gambar nye?xyah la aku rase,ade yang tak selera makan kang..

p/s : Jaga la gigi korang tuh,jgn mkan yang manis2..(dah kena nie)

p/s lagi : Tak leh mkan pedas,hot2,keras2..makne aku takleh mkn aym??ohhh no!!!..

That's all





27 comments:

  1. hahahaha...ko saket gigi ea biel??
    tu la...asal gigi bongsu yg x tumbuh abes?
    asal x gigi sulung ke, gigi tengah ke? nak jugak gigi bongsu. bongsu2 neh wat i trase u..huhu

    btw, syok la ko dapat m/c. aku ade class kot sok, x ble la nak duk lame2 kat kapet GB tuh. hadoyaiiii..
    menci!! menci!!

    ReplyDelete
  2. oh ad jgk ye kes gigi bgsu x tmbuh abes? hehe..1st time dgr..org ckp, kalo gg bgsu kite dh tmbuh mse kite dh besor ni, kite kire dh mtg la ek..hihihi..mcm2~

    ReplyDelete
  3. ryn : hehehe..dh nme pn ak bgsu~wakkakaa..ye ke?jgn jeles yea~hehehe:P

    ReplyDelete
  4. sumi : same lorr~risau g sne~hehehe

    ReplyDelete
  5. (O___o') erk....

    [seram tibe2 sbb sok g jmpe dentist gak, nk g tampal gg]

    ReplyDelete
  6. camane la gigi ang eh.ni nak usha nie!!hehe..

    ReplyDelete
  7. Currently facing the same thing (gg bongsu nk tumbuh,bkn skt gg..huhu)
    nk tny skit,gg 2 sakit mcm mana ek sblom cabut?skt sgt ker or just rse x selesa and sakit bl mkn jerk?nk tau sbb tatot my wisdom teeth is like urs(mntak djauhkan..amin)

    ReplyDelete
  8. wahahahaha..
    patot la ko mkn ubt penguat...
    ekekekekekeke..
    gelak2 guling2..
    aku yg bongsu neyh ta kn mc tue pon :)

    ReplyDelete
  9. wahahahaha..
    patot la ko mkn ubt penguat...
    ekekekekekeke..
    gelak2 guling2..
    aku yg bongsu neyh ta kn mc tue pon :)

    ReplyDelete
  10. emora : ade ke ptt ang nk tgk?celekeh la ang nie!

    ReplyDelete
  11. fazirah : gg tuh kdg2 akit time mkn~time xmkn pn akit gak~denyut2..
    g chek doc bler gg tuh xskit tau..:)

    ReplyDelete
  12. atyn : byk al ubt pguat!thn sakit la!!:P

    ReplyDelete
  13. ha...aku bab2 cabut gigi ni gerun skit...sanggup tahan sakit dr kena cabut..las2 bila dh parah lg teruk...huhuhu...

    ReplyDelete
  14. salam..akak paling benci jumpa doc gigi ni..terima kasih sudi datang ke blog akak ek..jemputlah datang selalu tenguk apa yang akak masak..

    ReplyDelete
  15. ziana : huhuhu~jgn cmtuh~bhye wo0o0..
    klu dh parah~huhuhu

    kak ina :thanks sis sggh snie~hehehe

    ReplyDelete
  16. hahaha sian ye si buy0ot ni~
    :))
    pasni jg gigi bek2 ye..pntang mkn pe semo
    nnti kena cabut semo, rina jd org 1st ktawa gendang gendut haha
    :P

    ReplyDelete
  17. cik epal : ngeeee~sbbnye aym kn keras?hehehe..so xleh nk kunyah yg kras2..dlm pantang~waaaaa

    ReplyDelete
  18. rina : cet~kamo mmg kn!huhuhu..

    ReplyDelete
  19. ololo comelnye sakit gg...partial erupt tuh ade yg takyah cabut and de yg kene cabut. depends on patient la sakit ke tak.klu tak sakit takyah..tapi ni dah kes lubang, kenala cabut ye nabil :)

    ReplyDelete
  20. ni bkn psl makan makanan manis
    gg bongsu tak reti2 nak tumbuh
    same cm i
    seksa sakit bile nak makan
    huhuhuh.

    ReplyDelete

BeSt 4 me: