Sunday, February 28

SALAH KE SAYA....AWAK?(versi dramatik)

Tibe2 saje ak nak buat entry cam nie..Korang try bace~:)



Salah ke saya, awak?
Kalau saya terlupa nak kejotkan awak pagi tadi..
Sedangkan awak tak pernah nak kejotkan saya..

Salah ke saya, awak?
Kalau awk tengah kerja,saya call?dapat dengar suara awk,jadilah..untuk lepaskan rindu..
Tapi awak jawab marah2, sebab saya ganggu awak..
Sedangkan saya tak pernah marah awak bila awak ganggu saya..

Salah ke saya, awak?
Kalau saya tgur awak suruh smbyang?demi kebaikan awak juga..
Tapi awak suruh jangan menyibuk.."pandai2 la saya"

Salah ke saya, awak?
Kalau terlambat 5 minit untuk ucapkan 'Selamat Hari Lahir' kat awak..
Sedangkan awak selalu terlupa nak ucapkan pada saya..

Salah ke saya, awak?
Kalau saya nak berkawan dengan lelaki lain,walaupun hanya sekadar kawan biase saje..
Sedangkan saya tak pernah halang awak berkawan..

Salah ke saya, awak?
Jika saya minta awak sebut 'Sayangkan saya' walaupun sekali sehari..
Sedangkan saya mengucapkan nye setiap hari pada awak..


Salah ke saya, awak?
Jika saya suruh awak makan ubat untuk kesihatan awak juga..
Walaupun awak tak pernah nak ucapkan terima kasih..

Salah ke saya, awak?
Kalau saya nak bermanje2 dengan awak...
Sedangkan dengan awak srg saje tempat saya mengadu..
Tapi awak cakap saya ngade2..

Salah ke saya, awak?
Beritahu la ape salah saya?


p/s : ehmm..pasni aku try buat ag~hehehe

That's all:)


Saturday, February 27

BUDAK ITU DI SEPAK SEPERTI BOLA!

Hari nie buang bayi, besok terajang budak, lusa bunuh mak, dan seterusnya la yang akan menunjukkan makin ramai manusia yang kurang waras sekarang nie (sakit mental la aku rase dorang nie)!

Terkejut aku baca paper hari nie, seorang kanak-kanak berusia 3 tahun yang meninggal akibat di pukul macam bola!! Dengan sape?teman lelaki mak dia. Umur brape?28 tahun!..Agak2 korang ape dalam fikiran dia masa buat macam tuh?Budak PEREMPUAN tau!..Aku masih berfikir lagi, ape agaknye kesalahan yang 'terlalu' besar sangat sampai diperlakukan macam tu!!
 
( al-fatihah buat adik Syafia Humairah )

Nie la kanak2 itu..Memang KEJAM!!..nape ye tak ditunjukkan muka lelaki tuh??bia 1 malaysia tengok dan boleh gak aku pegi mencari. 

( nie ibunya dan belakang tuh atoknye )

Kalau korang nak tau selanjutnya klik kat  SINI.

-Bila dah dapat tangkap laki tuh,sila2 la tunjuk gambarnye ye!-
- Al-fatihah-

TAG untuk AKU

ADAKAH ANDA RASA ANDA HOT??
uhuk~!hot ke?ehmmm. Tak kot, Cool je rasenye!yehaaaaaa!

PLOAD WALLPAPER PC/LAPTOP YG ANDA SDG GUNAKAN SEKARANG...



CERITA PASAL GAMBAR...
gambar nie pasal daun la. Daun kering tuh,ala2 macam autumn in my heart gitu! Aku suke sebab cahaya matahari yang kua tuh~tenang hati aku bila tengok.

BILA KALI TERAKHIR ANDA MAKAN PIZZA...
uhhhh~baru ag. tapi tuh pizza pasar malam lah, kire pizza jugak kan?

LAGU TERAKHIR ANDA DENGAR...
Terra Rossa - Bunga Angkasa :)

APE YANG ANDA TENGAH BUAT SELAIN MENYELESAIKAN TAG INI???
makan biskut!nyum2!!. Makin penin makin lapo~

SELAIN DARIPADA NAMA SENDIRI ANDA DI PANGGIL NAMA APE??
ehmmm..ade ke?takde..kalau ade pun name singkat2 jek dorang pandai2 nak buh..klu kat GB tuh ade yg pggil aku BL je,kalau geng2 ak pgl biel, fa'an pun ade..nab pun ade!!..sugus pun ade!heee.

TAG LAGY 8 ORG...
5. ZACK ZUHAIRI (sekali sekale bagi ko lak bro) :)
6. TOUYA :)
7. ZEEMA(kamo pun terlibat gak) :)
8. AISUMI CHAN :)


SIAPAKAH ORG NO 1 KPD ANDA??
 adehhh..kne jawab ke?kawan aku kenal dari Tagged lagi!


KATAKAN MENGENAI ORG NO.5
Pehhh..lelaki top nie.Dulu selalu gak nmpk dia kat chatbox tuh, sekarang dah jarang~

NO.3 ADA HUBUNGAN NGAN SAPER??
hahaha~takde sape..nie pun sorang lagi kawan aku dari Tagged!

BAGAIMANA PULA DENGAN NO 4??
Easy ek?hurmm..antara kawan aku yg byk tlg aku mase pembukaan blog nie! Lawyer tuh tau!

PESANAN KEPADA ORANG NO.6
bro..jage awek2 ko baek2~ekekeke=P

KATA2 CINTA UNTUK ORG NO.2
erk..asl untuk no 2 tuh?OREN??oren baek kan??kan?(kata2 cinta ke nie?);P

ADAKAH NO 7 DAN NO.8 MEMPUNYAI PERSAMAAN??
persamaan??hurmm..dua2 pompuan. Tuh saje.

BERIKAN 5 YANG ANDA TAU TENTANG ORG YG MENTAG ANDA

Atynska
-pompuan nuckul gak
-dah berpunye
-ahli GB
-di panggil AN kat gb..
-kdg2 emo tlebey~xphm ak bdk nie..haha
-tbe2 leh jadi daughter aku..:)


PERSAMAAN ANTARA KAMBING DAN LEMBU..
dua2 boleh dimakan!!!

PERASAAN ANDA TAG INI??
rase nak swuh tambah soalan lagi~

ADAKAH ANDA TAU SI RAZMAN ITU SENGAL??
Razman??sengal dia tahap ape tuh?:P

GAY OR LESS???
glupp2...gay or less??aku pilih or! haaa~

p/s : pada sape-sape yang kena tag dengan aku, sila amik tag nie kat snie yea ATYNSKA:)


Sory,sebab aku punye nie tak leh copy~:)
That's all.


AURA GENGBLOGGER!!

Okeh,dalam kepale aku tengah berat-berat nie still leh buat 2 entry lagi.Dah lame inginku luahkan,tapi hari nie dan detik ini baru la tercapai!Suda lah,aku memang tak berape gheti nak berkiasan nie.Jadi korang gelakkan yea?(cet!)

Apekah sebenarnye AURA yang tercipta kat GENGBLOGGER nie??bukan aura MAWI ye!..tapi GengBlogger nie ade keistimewaan nye!Korang tengok je pada traffic aku,kebanyakan nye datang dari mane?(GengBlogger lah).Memang 'superb' la idea sape yang mencipta komuniti nie! Bukan korang dapat menambah kenalan jek,tapi dapat juga belajar cam mane nak 'Mantop' kan lagi persembahan blog korang tuh.Kiranye,memang tak rugi la join..Korang bleh tahu macam2 cerita dengan 'sekali' ping saje!Tekan je Ctrl + F5,lepas tuh korang tengok ade je crita baru kua!

Nie aku nak cerita serba sedikit about ape yang ade kat GengBlogger nie :-
 

 Maaf kalau gambar tak berape cantik
 
Nie ade lah bahagian utama kat GB nie,korang boleh cari macam2 cerita dengan label2 kat atas tuh!
Senang kan?Mudah kan?susah ke?(cam salesman dah nie)
Memang senang je!Cari jek ape yang korang nak tau.



Haa..kalau korang nak tau sape yang baru join GB pun ade dipamerkan!..Kalau korang rase nak jadi friendly kat GB nie,sng jek..tegur2 la blogger2 yang ade!..Kalau yang untuk Blogger Paling Friendly tuh,korang kena rajin lawat blog baru leh dapat title tuh!Heee~oke..Next!


Yang nie agak mencabar sikit,blogger bulan nie..Bukan senang2 jek boleh dapat!Nie blogger untuk bulan 1,bulan 2 nie tak tau sape lagi..Ramai yang berpengalaman dan layak lagi kat luar tuh!Nantikan yea untuk bulan nie punye!Next!
  
Kalau yang nie plak,beramai-ramai..Yang adalah antara paling glamor untuk bulan 1 sampai bulan 2!
Tak sangka aku pun tersenarai jgak!Bukan senang tuh..Yang penting rajin!!:)Next!
  
Untuk yang nie,aku rase tempat paling 'berhantu' sekali bagi aku kat GB nie!
Dari mula aku join,sampai la Chatbox tuh penah hilang..dan ade balik.Aku tetap chat kat situ!hehehe
Sekali korang dah join..akan melekat di tepi gantang!hahaha...Sambil2 tuh korang leh pomot gak blog korang kat 'Kapet' nie!:)

Dari GengBlogger nie la jugak followers aku buleh cecah sampai 200!!
Dan dari GengBlogger nie juga aku kenal dorang2 yang serba bt aku ketawa sorang2! :








Cukup la tuh,kalau ade sape2 yang rase aku terlupa nak letak..meh bagitau ek!Akan ku tambahkan namamu disenarai nanti!..Terima kasih la aku nak ucapkan pada sape2 yang support blog aku nie!Followers nie kire macam nadi la kat blog sbnrnye,kalau takde..cam sunyi la rsenye! Then,aku nak ucapkan special tenkiu kat Cik Sumi. Dia lagi ek?hehehe..Sebab dari dia la aku kenal GengBlogger nie.Kalau tidak,memang aku tak jumpe rasenye dan tak merase followers sebanyak nie!

Bagi korang yang di luar sane yang masih blum join!Jom..!Jom heboh3!( bukan jom heboh tv3)..Korang klik jek kat banner nie,bukan susah pun..!Just daftar dan login..Senang je!Semoga korang teruskan berblogging dan belajar dari 'otai2' blog kat luar sane!Supaya blog korang lebih 'meletop' pasni.


Thanks to korang semua!!!Keep up the good work!and support GengBlogger nie yea!Layannn~

That's all..


Thursday, February 25

PISANG SEDAP!

 
Ehmm..pisang plak ko buat cerita nie nabiel!!..
Pagi tadi sampai je kat tempat kerja,tiba2 ade officer tuh tanye aku.."Mak ayah ko kalau beli pisang letak kat mane??"..Aku terdiam,nie soalan benar nak tau ke or saje2 nak kenakan aku nie. So, aku tanye dia balik "Nape encik nak tau?".."Saje aku tanye..(muke sengih)"..Aku pun cakap "Selalu simpan kat luar,takde dalam peti ke atas sampan ke(aku gelak)..dia buat muka serius!"Aku tanye betul2 nie"...hahaha..Oke sampai situ jek perbualan kami~Jadi nak tau kenape dia tanye aku?Sebab dia nak cite kat aku pasal Pisang nie ha,mula2 aku ingat dia nak jual pisang..AL-KISAHNYE tentang Pisang nie :

Pesanan-pesanan dari encik officer :

* Jangan sekali-kali simpan pisang dalam peti sejuk!!

* 2 biji pisang mempunyai tenaga untuk senaman 90 minit!

* Kebanyakkan pesakit2 tekanan jiwa yang makan pisang boleh pulih!!

* Boleh menstabilkan tekanan darah!

* Pelajar-pelajar yang makan pisang akan jadi lebih cekap!

* Boleh mengurangkan keletihan jika dibuat menjadi minuman susu dicampur dengan madu!

* Boleh memulihkan rase panas di jantung!

* Boleh memelihara kadar gula dlm darah bagi mengelakkan demam pagi!

* Boleh mengatasi gigitan nyamuk!

* Membantu menenangkan saraf anda!

* Boleh mencegah ULSER!

* Dapat membantu PEROKOK untuk BERHENTI MEROKOK!

* Dapat membantu semasa kita STRESS!

* Boleh mengurangkan risiko kematian akibat STROK sebanyak 40%!

* Boleh menghilangkan pelbagai masalah kulit! Just tampal dan tempek kulit pisang tuh kat  
kulit korang!

So,mesti korang nak tau kandungan dalam PISANG nie kan?
 
Apa yang terdapat dalam pisang nie?Jom TENGOK!! :

* Sukrosa, Fruktosa dan Glukosa ( utk Tenaga )
* Tryptophan ( protein yg menyebabkan kita tenang dan gembira )

* Vitamin B6 ( meneutralkan paras glukosa )

* Zat besi ( membantu dlm kes anemia )

* Potasium yg tinggi ( untk menstabilkan tekanan darah )

* Vitamin B ( menenangkan saraf )

* Bersifat lembut ( untuk ulser )

Kalau korang nak tahu :
"Di Thailand, ibu mengandung mengambil pisang untuk memastikan bayi dilahirkan itu menjadi seorang yang penyabar! (cool)!"

So,lepas nie rajin2 la korang makan pisang ye!Bagi sape2 yang lemah semangat ke,selalu letih,moody jek..(bagi la bf/gf korang makan pisang!hahaha..)jadi pasni ade coklat + pisang bukan strawberi lagi!

Selamat mengamalkan nye ye!

That's all

Tuesday, February 23

EMO PIC CONTEST (WINNER)

 

-OKe..Setelah sepakat membawa berkat-
-Akhirnya telah ku temui pemenang bagi this contest!-
-Yang terbaik dan terbalik la owg kate-
-Sory sebab lambat nau aku nak review..(ade kesulitan sket)-

Jadi pemenang 1st untuk contest ini is :
  

-Taniah-taniah pada anda!!-
- Memang suka betul hasil budak nie-
-Keep it up emora-

Pemenang contest ku yang ke-2 :

- Yeaaa..tuh dia tmpt ke-2!-
- Memang klu ko tak tunjuk aku gambo sebenar ko bintunk..memang aku tak cam!-
- Keep it up ur works to! -

Bagi pemenang contest-ku yang ke-3 :

 
- Nananana..memang menakutkan gak gambar nie -
-Seyes kalau,tegur awek dalam keta tiba2 toleh muka macam nie,korang rase ape?-
-Congrats to u!-

Itulah pemenang2 utama bagi contest aku kali nie,jadi aku dengan rase bermurah hati dan terbuka hati nie (gelak2),nak bagi saguhati pada this 2 orang (just topup 10 hengget jek tuk korang ) :

  

- Thanks pada yang telah bersusah-payah mengedit gambar-gambar korang yg superb comel tuh!-
- Jadi pada pemenang sekalian, sila lah send alamat untuk aku leh anta hadiah kat korang -
- Jangan lupa dengan no telefon skali bagi pemenang saguhati -
- Send alamat korang kat email aku yea (sensei_abil@yahoo.com) -
- Thanks korang,lepas nie..akan ade lagi contest-contest yang menguji pemikiran korang nie -
Sebelum aku terlupa!!!

For Followers aku yang ke-200!!


- Congrats to cik Myra!-
- Kali nie aku tak pilih top komentar dah,tapi akan dibuat untuk followers aku bila dah sampai 300 -
- So,cik myra..sila hntar alamat anda pada email saya di atas yea -
 - Oke..sekian sudah kali ini,terima kaseh atas kerjasama yg telah diberikan -
- Dan juga ribuan terima kasih ku berikan pada cik AIRINA  sebab sudi jadi juri -.

Segala surat menyurat selepas keputusan dibuat adalah tanggungjawab posmen..bukan saya.(haha)
That's all

Monday, February 22

JOM CUCI MATA!

Ehmm..mata aku agak letih nak tengok words2 yang ade..So,nak jamah mata aku dan reader2 blog aku nie!so,besok bangun pagi pegi keja or kelas.Mate jadi segor!..takde la macam nak tertutup je. Korang layan la picture ni hasil dari kreativi orang yang memang cerdik! Hanya dengan PENCUNGKIL GIGI! mereka boleh buat macam-macam!..

 

  

  

  

  

  

  

Itu saje. Agak-agak korang la kan?kalau dah last-last minute buat..tibe2 runtuh.Korang nak buat ape lepas tu?hehehe..
p/s : Tak segar lagi biji mate,aku leh bagi gambar yang buleh 'bukak' kan biji mate anda!hahaha:P

Besok aku nak curahkan kasih dan sayang kat blog nie pula..tunggu yea

That's all

Saturday, February 20

PESANAN DR.FADILAH KAMSAH

Sejak akhir2 nie aku rajin lak nak tengok email..dari sape dan kenapa.sO,dalam banyak-banyak email yang kawan2 aku hantar, ini yang menarik aku pilih dan nak kongsi dengan korang di luar dan di dalam sane!.Korang baca dan renung2 kan yea (ade olahan cikit) :


Apa yang diperkatakan oleh Dr.Fadilah Kamsah :

"Ada orang datang ke pejabat dengan perasaan penuh gembira & ceria , ada datang dengan perasaan "biasa" dan ada datang dengan perasaan serba tak kena " 

Ingat lah, sesiapa yang datang hanya dengan perasaan "biasa" saja, hasilnya adalah "biasa" saja, sesiapa yang datang dengan ceria, hasilnya akan jadi lebih daripada biasa ataupun luar biasa. 

Bekerja la dengan ceria agar menghasilkan produktiviti yang luar biasa yang akan menggembirakan orang di sekeliling kita. Semoga hasil itu akan mendapat keberkatan insyallah... . "


1. Ada antara kita datang ke pejabat hanya memenuhi tanggungjawab 'DATANG BEKERJA' tapi hampa,  hasilnya macam kita ' TAK DATANG' kerja.(kuat ngulor la umpamanye).
 
2. Ada kala kita rasa kita BUSY giler, rupanya kita hanya 'KELAM KABUT' (cube bwk bertenang lain kali)


3. Adakala kita rasa kita PERIHATIN , tapi rupanya kita BUSY BODY.(kerja sendri tak siap,tapi sbuk kerja orang lain). 

4. Adakala kita rasa kita OPENMINDED and OUTSPOKEN tapi rupanya kita KURANG PENGAJAR'AN.(pong..pang..pong..pang..tapi ape pun takda) 
 

5. Adakala kita rasa kita berpemikiran KRITIS , rupanya kita hanya lebih kepada KRITIK yang mencipta KRISIS . 
 

6. Adakala kita rasa kita ingin menjadi LEBIH MESRA tapi rupanya kita di lihat lebih MENGADA-NGADA .( cam gedik lebey kot )
 

7. Adakala kita suka bertanya 'KENAPA DIA NI MCM TAKDE KEJE', adalah lebih baik kita tanya 
'APA LAGI KEJE YANG AKU BOLEH BUAT ?' 


8. Adakala kita rasa kita ni pekerja yang SEMPURNA,BAIK DAN BERDEDIKASI tapi cuba tengok dalam-dalam, selagi hati kita berdengki, jatuhkan reputasi sesama rakan sekerja (report kat bos kawan kita tak bagus dari kita) dan tak amanah (mencuri dan tak siapkan kerja),kita sebenarnya patut terima hakikat betapa kita lebih teruk dari dari anggapan kita itu sendiri.
 

Maka untuk itu , mari kita mula senyum, ceria, mesra sesama kita dan tingkat kerjasama dalam kerja, tak rugi kita semai rasa 'kekeluargaan' dalam tugasan ..kalau kita kurang kerja, cari la kerja membantu teman-teman yang lain.
 

Tak dapat gaji lebih pun tak apa sebab pahala dapat..kita withdraw kat akhirat nanti.Tapi kalau kita asyik dengki mendengki.Nasib la sebab sudah ditentukan jalan yang sukar itu yang kita pilih.. 

~ Renungi lah, berapa ramai kawan kita dan berapa ramai lawan kita, nescaya itulah kayu pengukur diri yang sebaiknya

Thanks for the Sharing~

That's all. 
 

10 CELOTEH TENTANG PERCY JACKSON~

 

Taraaaaaa!Assalamualaikum!So,nak cite ape lagi.Pasal movie yang aku layan semalam!Dah takde pilihan,tengok cite nye memang mcm menarik dan ade potensi nak jadi cam cite Harry Potter!Tak sia2 aku datang dari jauhhhh(cam lagu kan?)semata-mata nak tengok crita nie!Meh aku kongsi dgn korang2 yang blum tgk lagi or buntu nk tgk cite ape.Jom2!! kita jengah...

 
- Sapekah Percy Jackson?-
- Apekah Olympians?-
- Dan sape pencuri kilat nie?-

( Logan Lerman a.k.a Percy Jackson )

- Ni la hero nye!Jambu x? -
- Dia nie pnah belakon cite 'The Patriot' jadi ank Mel Gibson -
- Dalam cite nie dia anak kepada Dewa Laut a.k.a Poseidon (konon-nye) -

Oke..Then about the Olympians.Konon2 nye tempat nie adalah tempat kumpul dewa2 yang ade la termasuk la Zues dan konco-konco yg laen!Cerita nie mengisahkan mcm mane Percy Jackson nie nak menunjukkan yang dia tidak bersalah dlm mencuri Petir a.k.a Zues punye!( jgn caye nie ). Sebab kalau dia tak pulangkan dlm masa yg ditetapkan,maka ayh dia dan Zues nie akan berperang la,sebab Zues tuduh anak Poseidon nie yg curi.So,bermula la pengembaraan Mamat Percy nie dan kwn2 nye utk pulangkan Petir tuh!Jadi sape kawan2nye?Jom jengah lagi :
 
( Alexandra Daddario a.k.a Annabeth anak pada dewa Athena )

- cumel -
- mmg lasak..dan terer lawan2 -

  
( Brandon T.Jackson a.k.a Grover )

- pelindung pada Percy -
- dalam cite nie mula2 pakai tongkat..rupenye kaki nye kaki kambing!hehehe -
- leh tahan gak la hebat nye -
- dia byk bt funny dlm cite nie -

So,sekarang masuk 10 celoteh  about this story.Panjang kan mukadimah aku?hehehe :

- Hero dan Heroinye memang cute! -
- Banyak makhluk yang pelik2 -
- Tempat dia belajar lawan tuh canteQ -
- Efek power2 yg agk menarik kot -
- Leh lawan la Harry Potter pasni -
- Agak merepek sebab ade lak Neraka(jgn bwk bdk2 tgk nie) -
- Pastu leh plak petir tuh nak dicuri2 -
- Cerita nie agak bahaye nak ditonton oleh knak2 -
- Ade kasut Converse terbang!! -
- Olympians tuh ala2 Kerajaan Langit laa..huhu -

Korang nak tau sape pencuri sebenar?hehehe..Kenalah tengok..kuikuikui~

p/s : tengok cite just suka2 jek,caye jangan..boleh memudaratkan..sebab ape aku tengok?sebab aku suke tengok cite de lawan2 kuasa magik nie!heeee~Layannn~

That's all


Wednesday, February 17

KENANGAN AKU DAN DENTIST COMEL~

 
( cumel kan?)

Cumel kan nurse kat atas nie??kalau ade Dentist yang comel macam nie,tiap-tiap hari aku sakit gigi pun takpe!hah!.Tapi tadi yg aku jumpa lebih kurang macam nie la (tapi versi malaya punye..phm2 suda)Korang nak tau nape aku kena jumpa DENTIST hari nie?? Al - Kisahnye :

Aku nie dah lame merana dan menanggung penyeksaan kat dalam mulut aku nie!Hari demi hari..(cam dalam novel la plak )..Berdenyut-denyut dari aku study dulu ag.Tapi dah keja nie,bila lagi nak abiskan duit company aku keja!heee.Jadi hari nie aku nekad pegi jumpe dengan harapan gigi aku boleh baik dengan tampalan saje! Tapi TIDAK!!!Masuk-masuk jek bilik itu bila name aku di panggil :

Nurse : NABIL FARKHAN!!!
Aku : Iyeeee (grgnye ko pgl aku)dup..dap..dup..dap..
Nurse : Masuk2!!
Aku : OKE!!
Nurse : Ehhhh..bukak kasut dulu!!
Aku : Opsss!cowie (aku tak sabo dah time nie)


( sebab aku dah nmpk kusi nie )

DOC : Sila duduk..
AKU : Oke..landing timeee:)
DOC : Ape masalahnye??
AKU : Nurse ko comel (dlm ati jek).Gigi blkg saye caket doc!Cam ade lubang ape ntah!
DOC : Buka mulut!Ok..gigi bongsu u tak tmbuh abis!(tak smpi 2minit dia jek,dah selesai)
AKU : Ade gigi ag ke?(aku bt2 blur..)tapi lubang tuh?
DOC : Memang ade lubang..sebab tak tumbuh abis..u kena OPERATE!nanti i bagi surat.
AKU : Erkk..Operate??Tampal jek xleh kew?
DOC : Tak buleh,gg bongsu u tuh kena cabut!(muke grg)
AKU : Ehmm..baiklahh..(muka sadis)


Aku pun blah dgn surat doc tuh,untuk diberikan pada HR aku..So,lepas dapat approve dari dorang ade ke patut manager HR tuh tulis kat situ,"Kalau kesakitan itu tidak mengganggu kerja aku dan aku leh tahan sakit,so hold on"Pehhhh..ko ingat dengan makan ubat jek gigi aku buleh baek ke??Buleh tampal lubang tuh??ishhh..naseb baek anak ko comel!(harap2 dia tak bace nie).So..kembali ke klinik tadi :
AKU : Oke doc,dah approve!
DOC : U ready x?sekejap jek
AKU : Im alwayz ready doc!(dlm ati cuak)
Dentist tuh g amik jarum nak bius aku!!
DOC : Tahan cikit,nie sakit tau!i know u can do it (dialog nie ak tmbh sndri.haha)

Lepas dari tuh,aku diam jek..mulut dah kebas..tak buleh cakap pape dah.Korang nak tengok peralatan nye??NaH :
 
Dalam bulatan MERAH tuh..dia cucuk kat celah2 gigi aku!..BIUS la tuh..
Dalam bulatan BIRU tuh,dia duk pakai cungkil2 gigi aku..aku dengor cam simen kena korek jek!


Dan playar blah hujung sini dia guna tuk cabut gigi aku!Eeee..SERAM!..tekezut aku time dia bawak kuar playar nie!
Habis dia godam gigi aku,time tuh aku syok jek layan bius aku tuh..s0,takde la rase sakit!


Dalam bulatan HIJAU tuh kedaan gigi aku! Tapi blah atasnye dah berlubang..s0,KE SEMUA gigi tuh dia cabut!!Dengan akar-akar sekali!Pehhhh..
Bila dah selesai tuh,aku rase cam mulut aku kena korek jek..Darah toksah cite la,bape gelen ntah kua!Bila dah selesai tuh :

DOC : U macam mane?ade rase sakit?
AKU : Takde doc..ok jek..(nak sengih pun xleh dah)
DOC : Bius nie akan tahan dalam 4jam..Nanti i bagi u ubat.
AKU : Lepas 4jam?
DOC : U akan rase sakit sikit laa,sebab dah tak kebas!
AKU : Ohhh(time kaseh doc sebab menakutkan aku)
DOC : I bagi u m/c hari dan besok yea!
AKU : Oke!(konon2 sedih..dalam hati sengih jek dapat cuti!)
DOC : Nanti u makan ubat nie..bla..bla..bla..bla.(pnjg sgt dia bebel)
AKU : Oke Doc!thanks yea:)

Aku pun balik bawak m/c..Terus bedesup balik umah!!hehehe..Balik2,tengok kat cermin..pehh..gigi aku dah ilang!..Korang nak tengok gambar nye?xyah la aku rase,ade yang tak selera makan kang..

p/s : Jaga la gigi korang tuh,jgn mkan yang manis2..(dah kena nie)

p/s lagi : Tak leh mkan pedas,hot2,keras2..makne aku takleh mkn aym??ohhh no!!!..

That's all





Tuesday, February 16

~TIPS BERHADAPAN DENGAN SMOKER~

 
( pada yg heavy smoker tuh,sila usha2 gambar di atas)

Assalamualaikum, taraaaa. Jadi entry aku kali ini nak bagi TIPS sikit kat korang yg mane selalu dekat dengan Heavy2 smoker nie (kirenye pantang lepa sikit,mesti dah berasap ). Okies!

Aku sendiri dulu pun perokok juga. Jadi rase lain jek bila ade orang tengok semacam (mcm kita nie org bersalah). Jadi aku nak kongsi sikit dgn korang di luar sane camne nak tegur dorang nie. (kwn2 aku pun ade smbg bagi tips nie ).Thanks!

TIPS PERTAMA :


TUTUP MULUT.
Nie perkara biase la, selalu kaum perempuan yang buat camni kan? Laki buat selambe sedut jek asap tuh! (asap yg disedut oleh org lain lagi bhye dari yg sendiri sedut). Korang bagilah perokok nie terase sikit. Contoh, baru jek dia petik api korang cepat2 tutup mulut!Pastu korang cakap la "Eeeeeee..busuk laaa bau rokok nie!!"(kuat2 sikit,bia yang lain pun terase)
Gerenti dorang akan rase serba salah nak nyalakan. Tak pun :


Kalau pakai yang nie memang mendalam maksudnye! ( tak paham gak,tak tau la ).

TIPS KEDUA :



MENJERIT!
Korang menjerit macam nampak hantu! tapi jangan terlalu kuat, buat nye pakcik kat sebelah ade sakit jantung tak ke kes naya jwbnye. "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" korang memang buat muka terkejut gila la, kalau dorang tanye nape "Tuh ha, ko nak bunuh diri dgn rokok tuh nape?" (memang tepat terkena).

TIPS KETIGA :


SEMBUR AIR!
Haaa..nie agak mengecewakan perokok2 nie! Korang bawak benda alah nie (water spray), siap isi air skali!Pastu agak2 dia tengah khyusuk isap tuh, korang jerit "API!API!API!" pastu sembur!Pandai2 la korang pastu nak cover,minta maaf ke ape.!Jadi bila rokok dan muka dorang dah basah,mesti taknak isap lagi.Kalau bako lagi,korang ape lagi sembur lagi!hehehe.

TIPS KEEMPAT :


BAKAR DUIT!
Haaaa..kalau yg nie korang buat2 nk pinjam duit si perokok nie!Pastu korang lak nyalakan api pegi bako duit tuh!(mtk lebih2 sikit,kalau bleh same harga dgn rokok tuh) "Ehhh,apsal awk bakar duit saya??gila ke?" korang jawab "Ehhh..bukan ke awk pun buat benda yg same?tuh kat mulut tuh hape?" 

TIPS KELIMA :


BACAKAN YASIN!
Huhuuhu..nie cara terakhir,kalau tak berhenti gak!tak tau la.Kalau bleh korang bawak la spare surah yasin nie,bagi dekat member2 yang ade bersama2 dgn korang. Buleh la ramai2 bacakan yasin kat perokok tuh.!Mesti dia gerun wey,cam nak dekat mati jek rasenye!Nie aku ade sertakan VC nie,aku rase korang penah tengok kot..Layannn~






Jadi,sekian sudah TIPS aku untuk korang pada hari nie, cuba try!Mesti menjadi punye!hehehe. So, perokok tegar out there, bawak2 lah berhenti ek!

That's all.

Sunday, February 14

KEK COKELAT??NYUM2!

 
( my mum 1st kek cokelat!)
Entry khas tuk kek cokelat mak aku yg baru cebur diri untuk melakukan nye!Sempena bufday aku ka?aku pn tak tau!Senyap2 jek,tau2 dah nak buat.Sebelom2 nie just buat kek yang warna warni tuh,KEK MARBLE kot namenye.So,camne rupe kek nie??korang nampak cam lubuk air kat tengah tuh?itu sebenarnye cokelat..nak buat camne ntah..Last-last cair camtuh,banjir 1 pinggan!lagi la aku suka!dapat cokelat cair!

Sepatutnye tak jadi begitu,tapi yelah.Setiap yg 1st time nie,mesti ade kekurangan kan?Lepas nie buat yang terbaek la!Chayok2..Tapi rase nye memang ManTap!..Cuma cokelat nye terlebih suda~


Nway,thanks pada ibuku kerana berjaya membuat kek nie!Kuasa seorang ibu kan?ehmm.Korang nak tak?nanti time bufday korang,swuh ibu2 korang buatkan ek.Aku punye dah abis dah.Sebab yang tukang rase nye sememangnye la aku!dan tukang melahap pun aku!Dah2,aku nak makan lagi nie.
p/s : Sape2 yang nak tau makanan yang dia masak tuh sedap ke idak..leh la bagi aku try rase!muhahaha~

That's all.


~BILA SERIGALA MENGAMUK~

 
( WOLFMAN 2010)

Salam 1 malaysia!..cewahh,cam dalam berita dah.So,seperti biase aku memang akan hapdet cite2 yang baru aku tengok.Maklum la dah keja kan,so ketagihan nak tengok movie tuh meluap2..hahaha.Dulu tyme stdy tak dapat!!..Tengok kat lappy jelahh.Tak feeling btui!
Korang dah tengok Wolfman nie??tapi ak rase cite nie macam dah banyak sangat tyme dulu2 kan?Oke!Macam nie cite nye,kisah seorang lelaki yang nak membalas dendam atas kematian adiknye,tapi akhirnya dia di 'luv bite' oleh serigala jadian nie a.k.a ayahnye sendiri!Setelah itu,semua penduduk kat si2 buru dia sebelum bulan penuh!Tapi nak buat macam mane,dah name pun serigala jadian!Susah nak bunuh!

Nak dijadikan cerita nie,setelah dia tau yg ayahnye sendiri yang bunuh mak dan adiknye!Ape lagi mula la pertempuran serigala senior ngan junior!Tapi kalau korang nak tau,se-ganas2 makhluk nie akhirnye dia mati di tangan perempuan!!Dari mula stat,pastu dia makan org,pastu gaduh lagi.Memang ganas!Tapi last,kat tangan perempuan jugak!Gurl power ek?hehe.

Sape belom tengok tuh,bawak2 la diri pegi tengok ek.Gerenti terkezut2 punye!Enjoyyy~

Saturday, February 13

~EMO PIC CONTEST~(UPDATE)

Assalamualaikum..aku kureng chat..anda bgaimana??hehe.Ok!1st time aku buat contest nie,tak tau ade sambutan ke idak.Tapi mesti ade punye,yelah semua nye kaki2 edit pic.Sebelum aku mengangkat jari jemari aku dari papan keyboard nie,nak la jugak aku release kan contest nie sempena Bufday aku hari nie!(thanks pada kawan2 ku yang wish ye!)
 
(oke..nie bukan gambar aku yea..sekadar hiasan)


(huhuhu..cmnie muka aku jdinye..tak perlu la korang tau spe yg edit nie)
OKEZ!now is the rulezz!!
Syarat-Syarat nye..simple saje :

1st : Korang kena buat tajuk entry EMO PIC CONTEST
2nd : Sila letakkan pic aku nie kat entry korang dan kat SIDE BAR.
3rd : Mekap la sebanyak mane korang nak kat gambo tuh.Tapi tuh mesti la gambo korang,jgn gune gambo sedare mare ke jiran sebelah ke.ok?
4th : Terpulang kat korang nak jadi followers ke tak..(better jadi laa,tkt aku ade ubah pape nnti)
5th : Bagi sape2 yang join tuh,sila lah tinggal2 kan link anda ek,bgtau aku yang korang dah join(kalau tak rugi jek nti)

Hadiah-hadiah nye!:
 1st : Kereta Grand Livina
2nd : Myvi S.E
3rd: Kancil Ex
^
^
^
^
^
Sory..hadiah2 kat atas bukan yang aku nak bagi kat korang..hakhak:P
Aku pun tak mampu nak beli sendiri.
So,hadiah2 nye aku tak kan review kan..
Yang pasti ia adelah barang yang murah2 dan mampu aku beli!hikhik
Tapi aku akan bagi.,korang jangan risau yea~
-So..GUDLUCK!-

Tarikh tutup for this contest is : 22th Febuary 2010..

p/s : tarikh tutup akan aku beritahu kemudian.