Sunday, September 5

IKLAN RAYA : Antara yang mengamit nostalgia

Antara iklan raya yang dulu-dulu menjadi pilhan..


Bila tengok iklan nie,  kueh-kueh dulu nampak simple-simple jek.  Takde hiasan melambak-lambak kan?
Masa iklan nie keluar..Aku baru jek 2 tahun kenal dunia nie.


Still gelak walaupun dah tengok banyak kali.  Adibah Noor kalau ada memang kelako!


Suke tengok iklan nie, sebab sweet sangat! OMBAK JAHAT!!


Harap-harap takde la anak-anak yang macam nie yea?  Naseb baek belum terlambat.


Iklan yang memang menyentuh hati. Burung ape nak?  Burung murai la..


DAN IKLAN YANG MENYAKITKAN HATI 2010!!


Ntah hape-hape.. Bila tengok iklan nie dah hilang mood nak raye.  Bila orang terlalu 'cerdik' macam nie la jadinya.  Dah takde modal sangat pun,  jangan la buat iklan macam nie.  Lagi la orang akan lost respect kat agama kita..

Jadi ke iklan nie keluar kat tv?

p/s : memula tadi kelakor, pastu sedih...last sekali marah..ok tak kombinasi aku?haha

"FRIENDSHIP IS PRICELESS"

12 comments:

  1. tau xpe weyh, aku penah tgk iklan tuh. sejibik mcm santa claus weyh. Motif???? aku pn x fhm pe tujuan wat iklan mcm tuh

    ReplyDelete
  2. start dari biskut samapi la burung murai tu best2.

    sampai burung murai nanges kowt.
    huhu

    adibah noor memang kelakor la.
    haha

    yang last macam sambut krismas la pulak.

    ape sudah jadi?!

    ReplyDelete
  3. jenuh weh ak gelak2 sal adibah noor.. klaka gile.. tp ko jumpe x iklan yg budak2 ade cine, india n melayu yg terjun sungai? ak ske iklan 2..
    weh, pinjam video adibah noor eh.nt ak bg link utk blog ko.....

    ReplyDelete
  4. dunia skrg bila dh agama ditolak tepi..gini la jadinye..terukkkk

    ReplyDelete
  5. suke sangat iklan-iklan cmni..ada pengisian yang baik untuk semua ngee

    ReplyDelete
  6. nilah klu org skrg yg dh terlalu bijak..hahahaha
    naper tak masukkan iklan TM yer??iklan TM kan boleh tahan best!!

    ReplyDelete
  7. Sayu beb guwa tgk iklan2 raye..

    Kecuali yg kat bawah sekali..

    Selamat Beraye semua...

    ReplyDelete
  8. yg adibah noor tuh mmg best!
    tp dye yg lakonkan je.
    yg direct lelaki chinese tuh kann?
    yg iklan.. kenape ? tak percaye?

    kann kann ?
    heee.,
    klakar je ouhh!

    ReplyDelete
  9. iklan petronas tetap yg plg best

    ReplyDelete

BeSt 4 me: